Як встановити світильники в підвісну стелю?

Підвісна стеля стала одним з найпопулярніших стельових рішень, які використовуються в будинках, квартирах, офісах, а також конференц-залах і бальних залах. Безумовно, кожен із нас мав можливість хоча б раз у житті подивитися на нього зблизька. Крім того, монтаж світильника в цю стелю робить візуальний ефект просто непередаваним. Щоб переконатися, що все йде за планом, перед початком роботи ми повинні витратити деякий час на розширення наших знань про лампи та їх встановлення. Що ж, без зайвих слів – беріть справу в свої руки та дізнавайтеся практичні поради.

Як встановити світильники в підвісну стелю?

Установка світильника в підвісну стелю і його переваги - чому варто вибрати?

Як ви вже знаєте, підвісні стелі дуже популярні і на це має бути причина. На початку варто сказати, що вони практичні і в той же час надзвичайно прості в установці , тому ми легко впораємося з цим завданням самостійно. Це дозволяє приховати непривабливі електроустановки, кондиціонери і карнизи , а використання красивих довгих штор може візуально зробити кімнату вище. Крім того, підвісні стелі – це швидкий спосіб надати інтер’єру елегантного стилю, інноваційності та сучасної атмосфери.

Чим ми зобов'язані їх унікальністю? По-перше, можна створити індивідуальний дизайн, наприклад, який покриває всю стелю, має багаторівневі елементи або є об’ємним. Кожен, хто приділяє увагу деталям, оцінить їх гладкий і ідеально простий дизайн .

Важливо в кінцевому підсумку отримати стійку, міцну і досить легку конструкцію , яку ми зможемо висвітлити - просто вирішите встановити світильники в підвісну стелю.

Як встановити світильники в підвісну стелю?

Установка світильника в підвісну стелю – вага має значення?

Вам цікаво, чи доцільно встановити світильник у підвісну стелю через його вагу? Це дуже розумна думка! Хоча на нього можна повісити будь-який світильник , метод встановлення не завжди буде однаковим. Вибираючи легкі, малогабаритні навісні світильники, нам не потрібно так скрупульозно підходити до вибору місця для них, як у випадку з важкими і масивними навісними світильниками. Тому вам потрібно не забувати про цей аспект, щоб уникнути занадто близького контакту, наприклад, з падаючою люстрою. Встановити світильники вагою не більше 5 кг не складе труднощів, але багатораменні люстри можуть важити до 20 кг - і в цьому випадку процес підвішування може бути досить складним і вимагає відповідної підготовки.

Білий стельовий точковий світильник на стрічку - ідеальне рішення для спальні, де потрібно створити надзвичайно затишну атмосферу.

Установка світильника в підвісну стелю – який вибрати?

Асортимент світильників з року в рік дарує нам нові унікальні відкриття, і це, звісно, ​​не дивно – все з чогось виникає. Залежно від змін уподобань покупців змінюється і профіль пропонованої продукції. Тож зупинимося на тих, які присвячені дуже модним нині стелям. Що вибрати, коли ми вирішуємо встановити світильник в підвісну стелю? Ми підготували для вас кілька пропозицій.

  • Накладні світильники на підвісну стелю - люстри і підвісні світильники
  • Кажуть, що встановити люстру і класичний світильник на підвісну стелю нам не під силу. Ну ні. Цього разу немає нічого неможливого. Перш за все, вам знадобиться продумана схема монтажу і відповідні дюбеля . Завдяки цьому і красива скляна люстра, і масивні світильники будуть радувати око у вашому інтер'єрі.

    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Чорний металевий підвісний світильник своїм сучасним і надзвичайно естетичним дизайном порадує всіх, хто хоче витонченого інтер'єру з розслаблюючою атмосферою.

  • Світлодіодні стрічки та стрічки
  • Це те, що присвячено любителям сучасних рішень. Надзвичайно ефектне освітлення, яке в залежності від свого розташування може підкреслити форму стелі або позначити окремі зони кімнати . Широкий вибір дозволяє вибрати світлодіодні стрічки та стрічки залежно від ваших потреб, вони відрізняються, серед іншого, формою, кольором, потужністю та довжиною .

    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Сучасно мебльована вітальня з ламелями, дерев'яними меблями та необробленим інтер'єром, збагаченим освітленням у вигляді білого стельового світильника на смузі, порадує гостей, щойно вони ввійдуть у двері.

  • Світильники врізні в стелю, тобто галогенні та світлодіодні
  • Простіше кажучи, світильники, вмонтовані в стелю, - це просто плафони. Галогенні лампи досить часто вибирають покупці , але завдяки способу установки та необхідності трансформатора вони стали номером два . Отже, що потрапило на подіум? Звичайно, світлодіодне освітлення , яке дає такий же кінцевий ефект, як і галогенні лампи, але цього разу виграє простота монтажу та відсутність необхідності купувати окремі блоки живлення.

  • Світлодіодні стельові світильники та врізні панелі
  • Світлодіодні стельові світильники та панелі для прихованого монтажу є ідеальним декоративним і практичним елементом , тобто два в одному. Увечері вони зроблять всю кімнату ніжно і добре освітленою, і в той же час теплий колір значно зробить атмосферу приємнішою. Найчастіше їх монтують в центральному місці на стелі, тому що вони також служать основним освітленням .

    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Класичне світлове рішення - світлодіодний стельовий світильник - простий і перевірений спосіб ефектно завершити інтер'єр квартири.

    Важкі світильники та люстри – про що варто пам’ятати, плануючи встановлювати світильники в підвісну стелю?

    Наявність вражаючих великих ламп часто означає, що вони дуже важкі. Підвісна стеля не найдовговічніша, але якщо хтось хоче додати до неї люстру, перед початком монтажу варто пам’ятати кілька моментів . Завдяки цьому ви уникнете необхідності ремонтувати пошкодження згодом.

    Яке місце вибрати для успішного монтажу світильника в підвісну стелю?

    Якщо ми вирішуємо встановити світильник у підвісну стелю, яка має відкриту стелю, справа надзвичайно проста, тому що ми можемо легко прикріпити лампу до нього, і нам не потрібно турбуватися, що конструкція не витримає ваги або буде зруйнована . Як бути, якщо стеля повністю закрита підвісною стелею? У цьому випадку є кілька перевірених рішень, серед яких:

    • монтаж світильника в підвісну стелю за допомогою спеціальних дюбелів,
    • кріплення світильника до рами,
    • свердління отвору в гіпсокартоні і установка світильника, прикріпивши його безпосередньо до стелі.
    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Якщо ви знаходитесь на стадії капітального ремонту або чистової обробки вашої квартири, варто вже зараз подумати про освітлення і подбати про додаткове посилення в запланованому місці установки світильника .

    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Шанувальників індустріального стилю, які цінують атмосферу необроблених інтер'єрів, з кожним роком стає все більше і їм не обійтися без підвісного металевого світильника лофт .

    Що може знадобитися для установки світильників в підвісну стелю?

    Встановити світильники в підвісну стелю, яка не має додаткового посилення, і розташувати каркас виявилося неможливим - це неможливо без придбання відповідних дюбелів . Однак справа не така проста, не кожна шпилька підійде для вашої лампи, тому ми підготували для вас список домінуючих на ринку - можливо, це полегшить вам вибір.

    • Розширювальна дюбель – одна з найпростіших дюбелів для монтажу гіпсокартону або скорочено ГК. Застосовується для ламп вагою не більше 10 кг . Щоб зробити його встановлення можливим, просвердліть свердлом, підібраним відповідно до розміру дюбеля.
    • Дюбель-равлик - тип дюбеля, який часто зустрічається на будівельних майданчиках, який потрібно просто загвинтити в попередньо просвердлений отвір за допомогою викрутки. Цього разу вага підвісних світильників не повинна перевищувати 5 кг .
    • Парасольковий штифт - його назва походить від форми, яку він приймає, тому що, коли сталевий штифт вставляється через отвір у гіпсокартоні, він поширює т.зв. «крила», завдяки яким міцно кріпиться до підвісної стелі. Вважається найкращим рішенням для монтажу важких світильників - вагою не більше 20 кг . Якщо вам попалася унікальна лампа, яка значно важча, обов’язково забезпечте додатковий захист.
    Як встановити світильники в підвісну стелю?

    Кімнатний підвісний світильник , розміщений на кабелі та оброблений стелею, є перевіреним рішенням, яке завдяки своїй малій вазі також добре підходить для підвісних стель.

    Як встановити світильники в підвісну стелю? Крок за кроком

    Саме час приступити до установки світильника в підвісну стелю, адже теорія у нас позаду, тому можна зосередитися на практиці .

    1. Вимкніть запобіжник, що відповідає за струм.
    2. По можливості використовуйте додаткове посилення конструкції підвісної стелі в місці, запланованому для світильника.
    3. Занадто довгий кабель підвісної лампи можна заховати над підвісною стелею або вкоротити.
    4. Встановіть спеціальний патрон для лампи або шпильку .
    5. Підключіть лампу до електромонтажного кабелю , скрутивши дроти з відповідниками в куб. Зрозуміло, робіть все відповідно до інструкції, що додається до лампи.
    6. Помістіть кубик у спеціальний захисний футляр .
    7. Закрутіть маскувальну кришку .
    8. Насолоджуйтесь кінцевим результатом!

    Однак пам’ятайте, що якщо ви не в змозі або не зовсім розумієте, як встановити лампу в підвісну стелю, просто довірте це фахівцеві . Не варто ризикувати, наражати себе на небезпеку і додаткові витрати, якщо щось піде не так.

    Кілька слів на підсумок теми, тобто установка світильників в підвісну стелю без секретів

    Завершуючи тему, ви вже знаєте, з якими труднощами ви можете зіткнутися, коли вирішите встановити світильник у підвісну стелю, і завдяки цьому ви матимете ширше поле зору та усвідомлення можливих рішень, які варто реалізувати . Коли весь процес буде проведений професійно від самого початку до самого кінця, ви зможете насолоджуватися отриманим світловим ефектом протягом багатьох років. Якщо ви шукаєте ідеальні світильники для свого інтер’єру, подивіться, що нового в пропозиції ePlafoniera, тобто на сайті магазину ламп .

    Підібрано для вас

    останній перегляд