Як освітлити вітальню з кухнею?

Все більш популярним рішенням в будинках і квартирах стає відкрита кухня, поєднана з вітальнею. Ця пропозиція має багато переваг, включно з більшими можливостями розташування та більш просторим корисним простором. Щоб зробити вітальню і кухню максимально функціональними, варто подбати про те, щоб вони були добре освітлені. Представляємо практичні поради та рішення, які допоможуть визначитися, яке освітлення вибрати для вітальні з кухнею.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Освітлення вітальні та кухні – на що звернути увагу?

Вибираючи освітлення для вітальні з кухнею, слід в першу чергу враховувати власні переваги і переваги , а також стиль, в якому оформлений інтер'єр і решта вітальні. Справа в тому, щоб все облаштування квартири або будинку виглядало акуратно, елегантно і цілісно. У випадку з лампами важливим буде не тільки джерело світла, але й матеріали, з яких вони виготовлені .

Освітлення вітальні з кухнею - які зони виділяють?

Не менш важливим питанням при освітленні кухонного гарнітура є визначення стратегічних зон всього інтер'єру . Завдяки цьому ми подбаємо про естетику та функціональність всього приміщення , а також зменшимо рахунки за електроенергію. Для кожної зони знадобиться окремий тип світла.

Освітлення в кухні з вітальнею - стільниця

Найважливішим місцем на кожній кухні є стільниця. Тут ми готуємо собі та домочадцям їжу, а іноді й снідаємо похапцем перед роботою. Для цього простору потрібне добре підібране джерело світла, яке забезпечить безпечне та комфортне приготування їжі . Найбільш поширеними варіантами освітлення для кухні з вітальнею в зоні стільниці є:

  • в якості основного освітлення - підвісний світильник або стельовий світильник з теплим світлом, що рівномірно освітлює весь інтер'єр,
  • як додаткове освітлення - галогенні точки, світлодіодні стрічки, регульовані споти або підкорпусні очі з нейтральною або трохи холодною колірною температурою, що забезпечує хорошу видимість і полегшує концентрацію.

Вибираючи світильник для вітальні з міні-кухнею для освітлення робочого простору, пам’ятайте про те, щоб він був на висоті, яка не заважатиме нам вільно рухатися . Слідкуйте за тим, щоб не перевищити кількість ламп у робочій зоні, оскільки це може ненавмисно призвести до так званого переосвітлення інтер’єру.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Приголомшливо красивий циліндричний стельовий світильник, рясно всипаний кристалами баугінії, які відбивають і відхиляють світло, створюючи сліпучий і вражаючий ефект. Він ідеально підійде як освітлення для міні-кухні, поєднаної з вітальнею в гламурному, класичному, нью-йоркському та сучасному стилях.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Стельовий світильник black spot - цікаве рішення для освітлення кухні з вітальнею. З успіхом встановлюється в квартирах, будинках і комерційних приміщеннях, оформлених в сучасному, індустріальному, скандинавському і класичному стилях.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Яке освітлення на кухні підійде людям, які люблять вечорами готувати обід або пекти торти? Обов’язково чорний настінний світильник у мінімалістичному стилі з мідним роз’ємом ручної роботи з преміальних матеріалів.

Освітлення у вітальні з кухнею - обідньою зоною

Важливим елементом освітлення вітальні, суміщеної з кухнею, є світильник, розташований в їдальні , тобто місці, де ми приймаємо їжу. Тут найкращим рішенням буде підвісна лампа на такій висоті, щоб вона не вдарялася об голови встаючих з-за столу людей і не зліпила їх. Якщо обідня площа невелика, однозначно буде достатньо однієї лампи. Для більшого підійдуть кілька ламп поменше, рівномірно розміщених уздовж столу.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Відповідно до світлових трендів 2023 року, сучасний стельовий світильник з чорною рамою і короткими трубками з чотирма кульовими лампами чудово підійде для освітлення кухні, суміщеної з вітальнею.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Стельовий світильник ручної роботи зі структурної тканини двох діаметрів на вибір (40 та 50 сантиметрів). Ви можете успішно встановити його як освітлення кухні.

Освітлення вітальні з відкритою кухнею - простір для відпочинку

Вибираючи освітлення у вітальні з кухнею, слід пам'ятати не тільки про світильники над стільницею або обіднім столом, але і у вітальні, місці, де ми щодня проводимо значну частину свого часу . Тут ми відпочиваємо, граємо з сім’єю в настільні ігри, сміємося над смішними історіями з сім’єю чи друзями, читаємо газету, п’ємо ранкову каву чи дивимося телевізор. Для вітальні з кухнею непогано підібрати правильно підібрані світильники, які створять затишну, теплу і домашню атмосферу . Як це зробити?

Світильники для вітальні з кухнею – як вибрати?

Для початку варто подумати про те, де у вітальні ми проводимо найбільше часу – саме тут добре б подбати про додаткове освітлення. Сучасний настінний світильник, встановлений на стіні, або елегантний торшер означатимуть, що нам не доведеться використовувати основне світло. Такі моделі забезпечать нам комфорт і гарне самопочуття під час вечірнього читання улюбленої книги або перегляду телевізора. Пам'ятайте, що колір світла настінного світильника або торшера повинен бути теплим , що дозволить вам відновити зір після довгого робочого дня і приємно відпочити .

Як освітлити вітальню з кухнею?

Якщо ви хочете відчути себе хоббітом Більбо Беггінсом з роману «Володар кілець», вибирайте цей сучасний світлодіодний настінний світильник з двома підсвічуючими колесами. Цей елегантний і інтригуючий світильник освітить вітальню з міні-кухнею делікатним, розсіяним світлом.

Освітлення кухні-вітальні - не забувайте про декоративний аспект

У зоні відпочинку також варто подбати про відповідний підбір декоративного освітлення, завдяки якому в інтер'єрі буде панувати атмосферна і приємна атмосфера . На ринку представлено безліч моделей декоративних світильників різноманітних форм і форм. Ви можете вирішити, наприклад:

  • світлова гірлянда, химерно підвішена над комодом або шафою,
  • світильники, що дають тепле та розсіяне світло, стануть крапкою над «і» в інтер’єрі,
  • Світлодіодні стрічки , встановлені за тумбою під телевізор, створять привабливе світлове шоу у вечірній час.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Сучасний торшер зі скляним абажуром з матового скла, схожий на елегантний ліхтар. Ця чорно-біла мінімалістична модель ідеально підходить як декоративне освітлення для вітальні та кухні.

Як освітлити вітальню з кухнею?

Золота настільна лампа в гламурному стилі — це гарна декоративна пропозиція для вітальні з міні-кухнею. Таке освітлення найкраще впишеться в мінімалістичні, еклектичні та сучасні приміщення.

Сучасне освітлення вітальні з кухнею - підсумок

Здавалося б, освітлення відкритої у вітальню кухні з урахуванням окремих зон в цих кімнатах спланувати складно. Ніщо не може бути дальшим від істини! Все, що вам потрібно, це трохи терпіння, враховуючи, чим ви займаєтеся в цих кімнатах, і ретельно ознайомитися з асортиментом інтернет-магазину світильників ePlafoniera , щоб освітлити свою вітальню з міні-кухнею практично і ефективно. Ми також рекомендуємо вам ознайомитися з нашим широким асортиментом світильників для кухні та їдальні , кухонних люстр і кухонних настінних світильників .

Підібрано для вас

останній перегляд