Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

У більшості з нас немає можливості готувати їжу на світлій і просторій кухні в односімейному будинку, але це не означає, що інтер'єр наших квартир не можна оформити функціонально і естетично. Запорука успіху – правильний дизайн і грамотне використання кожного квадратного метра в кімнаті. Але не можна забувати про правильно підібране освітлення, завдяки якому ми оптично збільшимо простір кухні та забезпечимо належне освітлення кожного куточка. Отже, на що слід звернути увагу при виборі освітлення для кухні в багатоквартирному будинку? На це питання ми відповімо в сьогоднішній статті.

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Світильник для маленької кухні - на що звернути увагу перед вибором?

Освітлення для маленької кухні потрібно підбирати таким чином, щоб воно було і функціональним, і естетичним . Світильники для цієї кімнати повинні підбиратися відповідно до потреб і вподобань домочадців , а також враховувати стиль, в якому оформлений інтер'єр і решта вітальні . Вибираючи освітлення для маленької кухні, також необхідно максимально використовувати потенціал всього простору . Отже, про що варто подумати перед покупкою?

Яке освітлення краще для маленької кухні?

Власникам простору з великими вікнами, однозначно, простіше вибрати світильник для маленької кухні . Вони роблять інтер'єр більш світлим і просторим. Крім того, великі вікна забезпечують вільний доступ сонячного світла протягом усього дня, що зменшує потребу у використанні штучного джерела світла. Однак, якщо на нашій кухні мало вікон або їх зовсім немає, добре підібране освітлення може допомогти. На кухні точно не можна зупинятися на одному джерелі світла. У цьому приміщенні рекомендується встановити центральне і точкове освітлення .

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Центральне освітлення на маленькій кухні

Центральний світильник на маленькій кухні є найважливішим елементом облаштування цього простору . Коли ви вмикаєте його, м'яке світло поширюється по всій кімнаті і дозволяє вам комфортно працювати . Основне джерело світла на кухні повинен мати широкий кут освітлення і добре розсіювати світло . Вузький кут означатиме, що інтер’єр буде недостатньо освітлений, а на стінах і підлозі будуть видні плями світла. Найбільш часто вибираються світильники для маленької кухні - це підвісні світильники , стельові світильники талюстри . Що робити, якщо підвісні шафи закривають верхнє світло? Тут хорошим рішенням стануть моделі з регулюванням висоти і галогенними світильниками.

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Біла лампа, що висить на шнурах і кабелях, у сучасному стилі з чотирма лакованими абажурами, які можна направляти в різні боки завдяки регулюванню. Ідеально підходить як центральне освітлення мінімалістичних, індустріальних та авангардних кухонь.

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Класичний стельовий світильник, що нагадує ліхтар з рамою, оздобленою полірованим нікелем, і трьома свічковими лампочками. Він створить елегантне та стильне освітлення на кухнях, оформлених у ретро, ​​класичному, гламурному, нью-йоркському, а також індустріальному або сучасному стилях. Дивіться також підвісні світильники з цієї колекції:

Точкове освітлення для маленької кухні

Центральне джерело світла на кухні - це ще не все. Також непоганою ідеєю буде установка бічного освітлення, яке буде висвітлювати ті точки в інтер’єрі, до яких не потрапляє світло від центрального світильника . Цей вид світла також ідеально підійде для демонстрації декорацій та окремих елементів кухонного обладнання, надаючи йому оригінальний та елегантний характер. Його переваги також включають можливість встановлення в будь-якому місці та невеликі розміри .

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Сучасний кухонний настінний світильник з чорною кліткою і однією кулею з молочного скла - відмінний вибір для бічного освітлення.

Освітлення маленької кухні в багатоквартирному будинку

Настінний кухонний світильник, що поєднує чорний абажур і кришку з мідним роз’ємом. Його мінімалістичний зовнішній вигляд і дизайнерська форма, безумовно, добре підійдуть для еклектичних, промислових і сучасних кухонь.

Чи може світильник для маленької кухні візуально збільшити кімнату?

Щоб відповісти на поставлене вище питання - однозначно! Правильно підібраний світильник для маленької кухні дозволяє візуально змінити характер всього інтер'єру і зробити його більшим, ніж він є насправді. У вузьких приміщеннях рекомендуємо встановлювати декоративні та функціональні світлодіодні стрічки. Найкраще розміщувати їх на стику стін і стелі - тоді простір кухні буде здаватися більш просторим. Згадані раніше настінні світильники стануть в нагоді для того, щоб акуратно та естетично підкреслити елементи декору . Варто знати, що домінуючий і переважний декор на світильниках додатково зменшить і без того маленький простір кухні. Тому ми настійно рекомендуємо вам орієнтуватися на мінімалізм і простоту при виборі світильника для маленької кухні.

Який світильник для маленької кухні - підсумок

Вибираючи стельове освітлення для маленької кухні, пам'ятайте в першу чергу про простоту і мінімалізм. Світильник не обов'язково повинен бути вишуканим і декоративним, щоб привертати увагу і виконувати свої найважливіші функції. Це має бути стримана прикраса, а не кричуща родзинка. Давайте подбаємо про те, щоб кожне місце на маленькій кухні було добре освітлено, а самі світильники були виготовлені з міцних і міцних матеріалів , які легко підтримувати в чистоті. Правильно підібрані кухонні світильники підкреслять все, що може запропонувати кімната . Широкий вибір світильників для маленької кухні ви можете знайти в інтернет-магазині освітлення ePlafoniera.

Підібрано для вас

останній перегляд