Як підсвітити кам'яну стіну?

Декоративний камінь все частіше присутній на стінах будинків і квартир, створюючи цікавий візуальний ефект. Щоб виявити найкраще, що він може запропонувати, ми повинні правильно його висвітлити. Завдяки цьому весь інтер'єр буде виглядати феноменально і ефектно, і в той же час стане тепло і затишно. Подивіться, на що звернути увагу при виборі підсвічування кам'яної стіни і які типи світильників для цього найкраще підходять.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Підсвічування кам'яна стіна - на що звернути увагу при виборі?

Вирішуючи підсвічувати декоративний камінь в інтер'єрі будинку або квартири, слід враховувати кілька факторів, які будуть визначати тип світильників, які ви виберете. У трендах освітлення на 2022 рік як і раніше переважає мінімалізм , тому гарною ідеєю буде вибрати настінне освітлення в цьому тоні . Постараємося не переборщити з аксесуарами і багато прикрашеними світильниками - сама стіна, правильно освітлена, буде виглядати вишукано і елегантно.

Освітлена кам'яна стіна та її призначення

Перш за все, розглянемо призначення стіни, яку ми хочемо висвітлити. Давайте задамо собі такі запитання:

  • стіна порожня ,
  • Чи є поруч меблі та декорації ?
  • чи це місце де висить телевізор ?

Цей тип аналізу дозволить нам точно визначити функцію стіни та правильно розмістити на ній декоративне освітлення.

Освітлення кам'яних стін і стиль інтер'єру

Облаштування простору, в якому ми живемо, - ще один критерій, який слід враховувати, бажаючи виділити кам'яну стіну. Джерело світла має доповнювати стиль інтер'єру, а не оптично виділятися з нього.

Фактура і колір декоративного каменю при виборі освітлення

Декоративне освітлення в теплих тонах особливо добре виглядатиме на тлі світлих, гладких стін, які не мають жодного декору. У разі стіни з насиченою фактурою або численним декором добре підійдуть невеликі плями, що підсвічують її зверху. Інтер'єри з темними стінами краще висвітлювати яскравим і холодним світлом, що підкреслить їх характер і внесе нотку витонченості.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Як висвітлити кам'яну стіну - поради від ePlafoniera

Освітлення під декоративний камінь на стіні має поєднувати в собі функціональну та декоративну сторони . Варто вибирати світильники, які підкреслять всю красу матеріалу, з якого зроблена стіна . Нижче представлені найцікавіші і найчастіше вибираються лампи для освітлення кам'яної стіни.

Підсвічування кам'яної стіни - світлодіодні лампи

На сьогоднішній день найпопулярнішим способом підсвічування кам'яної стіни є світлодіодне освітлення . Маленькі точкові світильники підійдуть під будь-який тип каменю та стиль інтер’єру; вони також ідеально поєднуються з декоративними елементами всієї композиції та підкреслюють обрані елементи на стіні . Їх перевагою є не тільки легкий монтаж, але, перш за все, енергоефективність. Світлодіодні лампи можуть горіти 24 години на добу, і це не матиме істотного впливу на рахунки за електроенергію. Чому ще варто вибрати світлодіодне освітлення під декоративний камінь на стіну?

  • Величезний вибір форм, розмірів і кольорів світильників дозволяє з легкістю підібрати той, який найкраще підійде саме для вашої кімнати.
  • Він надзвичайно універсальний - підійде практично до будь-якого інтер'єру , надаючи йому неповторний характер.

Альтернативою їм є набагато більші галогенні лампи , які дають сильніше світло. Такі моделі підійдуть для освітлення кам’яної стіни у великих приміщеннях з високими стінами.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Чим краще підсвічувати кам'яну стіну? Обов’язково підвісний світильник у красивій рамі з трьома металевими кульками зі сталі та латуні та молочною колбою з матового скла, що створює ефект порцеляни.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Стельовий світильник з чотирма циліндричними білими відбивачами, розміщеними на смузі. Цей дизайнерський світильник підкреслить елегантність і стиль стіни з каменю.

Освітлення каменю на стіні декоративними настінними світильниками

Цікавим рішенням для освітлення кам'яної стіни у вітальні, спальні або кімнаті для гостей є декоративні настінні світильники , які поєднують в собі елегантність і простоту . Щоб у всій кімнаті було тепло і затишно, варто розмістити на стіні (паралельно) кілька світильників такого типу , бажано однакових або схожих за зовнішнім виглядом. Завдяки цьому буде підкреслена фактура кам'яної стіни, що придбає додатковий декоративний ефект . Якщо декоративна стіна у вашому будинку чи квартирі розташована в зоні відпочинку, вечірній відпочинок буде набагато приємнішим завдяки світлу настінних світильників.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Сучасний бетонний настінний світильник у формі труби світить вгору і вниз. Ідеально підходить для освітлення кам'яної стіни у вітальні, спальні, холі або молодіжній кімнаті.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Настінний світильник чорного кольору в сучасному виконанні з дизайнерською основою і білою кулею з матового скла. Ми зможемо поставити книгу, яку закінчили читати, на прикріплену полицю, сидячи в зручному кріслі, розташованому біля кам’яної стіни.

Як ще можна виділити камінь на стіні?

Хорошим рішенням для освітлення стіни з декоративного каменю є використання традиційних підвісних або стоячих світильників . У першому випадку джерело світла, спрямоване вниз, буде висвітлювати кам’яну стіну розсіяним і приємним світлом. Торшери , особливо з відкритим абажуром, розміщені біля кам’яної стіни створять чарівне та надзвичайно атмосферне світлове шоу.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Дизайнерський стельовий світильник в сучасному стилі з двома молочними плафонами на вигнутих чорних трубках. Чудово підсвітить інтер'єри з кам'яною стіною.

Як підсвітити кам'яну стіну?

Торшер ручної роботи в стилі Тіффані з однією лампочкою та абажуром з інтригуючим візерунком у кольорах смарагду, імбиру, карамелі, бурштину та червоного. Його традиційна форма скомпонована інноваційним способом - вгору - що ідеально підходить для інтер'єрів з кам'яною стіною.

Освітлена кам'яна стіна - короткий зміст

Вибираючи підсвічування для декоративного каменю на стіні, потрібно пам'ятати, перш за все, що воно повинно бути лише непомітним, бажано непомітним доповненням . Головну роль тут відіграє не лампа, а джерело світла та ефект, який він створює. Незалежно від того, які лампи ми виберемо для підсвічування каменю, давайте вибирати довговічні вироби з високоякісних матеріалів . Вони забезпечать потрібну атмосферу в інтер'єрі з освітленою стіною. Ці товари ви можете знайти в інтернет-магазині ламп ePlafoniera .

Підібрано для вас

останній перегляд