Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

В даний час дуже популярним рішенням при облаштуванні інтер'єру квартир і будинків є об'єднання кухні з вітальнею - кухонний острів і стіл в представницькій кімнаті відокремлюють специфічні господарські зони. У цих місцях важливо забезпечити хороше освітлення, яке буде не тільки декоративним, але і функціональним. У сьогоднішньому записі ми розповімо, на що звернути увагу при виборі освітлення над кухонним островом.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Освітлення кухонного острова - на що звернути увагу?

Правильний вибір освітлення над кухонним островом залежить в першу чергу від його призначення . Якщо у вас на кухні немає стільниць і ви використовуєте острів як місце для приготування їжі, ви повинні забезпечити рівномірне освітлення робочого місця хорошим і потужним джерелом світла. У випадку з великою кухнею, де острів є в основному місцем прийому їжі, варто вибрати декоративне освітлення, яке забезпечує тепле і розсіяне світло. Велике значення має і розмір самого острова. Меншу можна освітлювати однією лампою; над більшим і довгим островом варто встановити кілька абажурів поменше, які будуть рівномірно висвітлювати весь простір. Не менш важлива відповідна висота світильника над острівцем - якщо він буде встановлений занадто низько, він буде заважати і привертати зайву увагу. Магазини пропонують світильники над кухонним островом з регульованими кабелями . Завдяки цьому практичному рішенню ви можете регулювати висоту освітлення над островом відповідно до своїх потреб і вподобань.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Триточкова лампа в сучасному стилі чорного кольору зі скляними кулями підходить для острівного освітлення в класичних, ретро, ​​промислових і сучасних приміщеннях. Троси, на яких підвішені абажури, можна регулювати та вкорочувати залежно від потреб та розташування кімнати.

Які світильники використовувати над кухонним островом?

Безумовно, найпопулярнішим вибором освітлення над кухонним островом є підвісні світильники . Такі моделі дозволять створити функціональний простір для приготування та прийому їжі та прийому гостей . Вибираючи світильники над кухонним островом, пам'ятайте про послідовність розташування - світильники над островом повинні відповідати атмосфері інших кімнат і стилю, в якому облаштована кухня і їдальня. Моделі простих і геометричних форм, без зайвих прикрас і в базових кольорах підійдуть для сучасних просторів . На промислових кухнях будуть представлені чорні та графітові лампи з більш виразними декоративними елементами. Для їдальні та вітальні в скандинавському стилі знадобляться сучасні світильники над білим кухонним островом з дерев’яними елементами, а для класичних кухонь підійде традиційне та елегантне освітлення.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Підвісний світильник ручної роботи у формі бетонної чаші - це класичне і в той же час сучасне рішення для освітлення над кухонним островом для квартири або будинку, оформленого в індустріальному стилі.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Освітити кухонний острів в скандинавській кімнаті можна за допомогою сучасного підвісного світильника на мотузках і тросах з чотирма білими рефлекторними плафонами.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Класичним рішенням над кухонним островом в сучасних інтер’єрах є простий, але інтригуючий світильник геометричної форми .

Чи можна підсвітити кухонний острів за допомогою люстри?

Відповідь: абсолютно ! Таке рішення часто вибирають в інтер'єрах, оформлених в гламурному, колоніальному або класичному стилі . Перед тим, як вибрати люстру в якості освітлення для кухні над островом, слід ретельно виміряти висоту кімнати і столу - завдяки цьому обрана нами модель ідеально впишеться в простір кухні і вітальні. Лампа такого типу не повинна висіти занадто низько або сильно виступати за поверхню столу, щоб людина, встаючи з-за трапези, не нашкодив собі.

Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Індустріальна люстра на нікелевій рамі з трьома прозорими абажурами та декоративними лампочками додасть інтригуючого характеру інтер'єрам, оформленим у класичному, сучасному та нью-йоркському стилях.

Освітлення над кухонним островом - короткий зміст

Правильно підібрати світильники над кухонним островом не так складно, як може здатися. Перед вибором пам'ятайте про розміри кімнати, стилі, в якому вона оформлена, і призначенні самого острова. В інтернет-магазині світильників ePlafoniera ви можете знайти різні види освітлення для кухонного острова.

Підібрано для вас

останній перегляд