Як підключити настінний світильник? Покрокова інструкція

Незалежно від того, живемо ми у великому, просторому будинку або в маленькій квартирі - в обох випадках освітлення відіграє ключову роль. Без нього було б неможливо комфортно виконувати повсякденні справи, а сам візуальний ефект точно не був би таким, про який ми мріяли. Існує багато видів світильників, і одними з найбільш часто купуваних є, звичайно, настінні світильники. Хоча процес вибору часто є досить складним завданням, переконавшись, що все стилістично відповідає одне одному, однією з найбільших труднощів є не що інше, як збірка. Тому, щоб трохи полегшити вам це завдання, ми зібрали кілька найважливіших порад на цю тему.

Як підключити настінний світильник? Покрокова інструкція

Що потрібно, щоб підключити настінний світильник так, як ми хочемо?

Коли ми знаємо, як діяти крок за кроком, весь процес складання буде надзвичайно швидким, гладким і без серйозних ускладнень. Складність виникає тоді, коли замість того, щоб спочатку прочитати інструкцію та подбати про належну підготовку, ми відразу переходимо до підключення бра.

Головне, щоб усе необхідне було під рукою, тому переконайтеся, що у вас є, серед іншого:

  • тестер напруги;
  • викрутка;
  • шурупи і дюбелі;
  • щипці;
  • викрутка;
  • перфоратор.

Тільки коли ви вирішите, що повністю готові приступити до роботи, переходьте до наступного етапу. В іншому випадку, навіть якщо ви знаєте, як підключити настінний світильник, це буде коштувати вам маси нервів і стресу. Можливо, вам не подобається призупиняти процес складання, тому що вам не вистачає інструменту. Ходити в магазин в такий час, звичайно, неприємно.

Як підключити настінний світильник? Покрокова інструкція Чорний сучасний настінний світильник зі скляною кулею - надзвичайно універсальний варіант, який може доповнити облаштування вітальні, спальні або навіть залу.

Як встановити настінний світильник? Практичні поради

Перш за все, ми повинні підкреслити, що безпека є найважливішою річчю , тому, якщо ви боїтеся щось упустити або почуваєтеся невпевнено, коли займаєтесь своїми руками, попросіть когось про допомогу. Звичайно, вам не обов'язково викликати електрика, можливо, хтось із ваших родичів або друзів також зможе впоратися з установкою за нашими інструкціями. Не менш важливим є той факт, що він універсальний , тому працюватиме незалежно від того, скляні , металеві чи будь-які інші настінні світильники у вас.

Тому для всіх, хто любить взяти справу в свої руки, ми підготували покрокову інструкцію, як підключити настінний світильник.

  • Вимкніть запобіжники
  • Перше, з чого ми повинні почати більшість електричних робіт, це вимкнути запобіжники. Щоб відчувати себе більш впевнено, варто за допомогою тестера перевірити, чи насправді в проводах не тече струм.

  • Кріплення монтажної пластини
  • Коли ви визначите, де ви хочете розташувати настінний світильник, гарною ідеєю буде ретельно виміряти та обвести це місце. Потім приставте цоколь лампи до стіни і позначте отвори олівцем . Ви повинні бути дуже точними, оскільки вам потрібно просвердлити отвори для розширювальних дюбелів у місцях, які ви позначили. Після всього цього можна за допомогою викрутки прикрутити основу настінного світильника .

    Як підключити настінний світильник? Покрокова інструкція

    Подвійний настінний світильник для ванної - відмінний варіант для тих, хто орієнтується на практичні і в той же час дизайнерські рішення.

  • Підключення кабелів
  • Найбільше багатьох лякає етап підключення проводів до електричного куба. На самому початку необхідно зняти з проводів шматок ізоляції довжиною приблизно 5 мм. Куб характеризується двома або трьома отворами, які, як ви здогадалися, призначені для кабелів. Доступний простір призначено для: фазного дроту, тобто L (чорний або коричневий), нейтрального дроту, тобто N (синій) , а в деяких ситуаціях також захисного дроту, тобто PE (зелений або жовтий). Вирівнявши кабелі, затягніть гвинти.

  • Установка настінного світильника
  • Приставте лампу до просвердлених отворів, сховайте дроти, щоб вони не стирчали, а потім вкрутіть гвинт у заздалегідь підготовлений отвір.

  • Вкручування лампочки
  • На цьому етапі просто вкрутіть лампочку, увімкніть запобіжник і перевірте підключення живлення настінного світильника - чи справді він працює як слід.

    Якщо лампа горить, це означає лише одне - весь процес пройшов за планом. Ми могли б вважати цей крок останнім кроком, але якщо вас цікавить підключення настінного світильника до розетки, обов’язково читайте далі.

    Як підключити настінний світильник? Покрокова інструкція

    Настінний світильник Mona з латуні є чудовим прикладом освітлення, яке також виконує декоративну функцію.

    Підключення настінного світильника до вимикача – додатковий крок

    У нас є хороша новина для всіх, хто хоче знати, як підключити настінний світильник до вимикача - зробити це надзвичайно просто і швидко. Найголовніше, щоб був кабель з вимикачем , який потрібно підключити до роз'єму лампи. З візуальних причин може знадобитися просвердлити невеликі отвори, щоб приховати кабель. Завдяки цьому все буде естетично прилягати до стіни.

    Короткий виклад найважливішої інформації про те, як кріпити бра на стіну

    Хоча тема не здається надто складною, ігнорування деяких аспектів може доставити нам масу неприємностей, тому варто ще трохи консолідувати інформацію.

    • По-перше , настінний світильник слід підключати тільки після відключення живлення.
    • По-друге , перший і найважливіший етап роботи – підготувати та перевірити, чи є у нас все необхідне обладнання.
    • По-третє , якщо ми відчуваємо невпевненість під час роботи з кабелями, замість того, щоб ризикувати, давайте звернемося за допомогою до когось із досвідчених.

    Якщо ви все ще не знайшли ідеальний настінний світильник, яким би хотіли прикрасити свій інтер’єр, обов’язково ознайомтеся з пропозицією нашого магазину ламп ePlafoniera дерев’яні , скляні чи, можливо, металеві настінні світильники? Все, що ви хочете.

    Підібрано для вас

    останній перегляд