Світлові зображення 🖼 – як це зробити правильно, щоб досягти бажаного ефекту

Декорація стін може змінити наш інтер'єр майже на 180 градусів. Їхня популярність пояснюється не лише естетичними міркуваннями, а й кількістю можливостей, які ми можемо собі дозволити, не відмовляючись від вільного місця в квартирі. Крім того, акуратно розміщені картини з правильно підібраним освітленням можуть оптично підняти стелю. Нам не обов’язково бути власниками художніх галерей, щоб відчувати потребу демонструвати свої улюблені картини. Насправді, таким чином ми можемо підкреслити те, що нам найбільше важливо, наприклад, подорожі, близькі стосунки чи хобі - все, що ви любите і увічнюєте на фотографії, безумовно, варте особливої ​​уваги. Залишайтеся з нами до кінця і дізнайтеся, як підсвітити картину на стіні і які рішення можуть вам допомогти.

Підсвічування зображень – як правильно це зробити, щоб досягти бажаного ефекту

Як підсвітити картину на стіні? 🖼

Є багато можливостей висвітлити фотографії на стіні, але, безсумнівно, лампи, які використовуються для освітлення фотографій, найчастіше є традиційними настінними світильниками або настінними світильниками . Широкий вибір продукції ускладнює вибір правильного рішення для нас - адже яким саме воно має бути? Справа настільки проста, що вам не потрібно шукати якісь конкретні варіанти, але вирішальним для досягнення задовільного кінцевого ефекту є форма лампи.

Якщо ви вирішили підсвічувати картини або дзеркала, варто вибрати світильники з витягнутим тонким дизайном , який настільки делікатний, що лише підкреслює прикрасу, відіграючи другорядну роль. І в певному сенсі це найважче у всьому цьому – підібрати освітлення таким чином, щоб воно не домінувало над нашим зображенням . Це не означає, що ми не можемо божеволіти від дизайну, але все має бути в міру - особливо цього разу.

Підсвічування зображень – як правильно це зробити, щоб досягти бажаного ефекту

Білий світлодіодний настінний світильник над картиною, завдяки чистоті та чіткості кольору, ми можемо досягти надзвичайного контрастного ефекту.

Як підсвітити картину на стіні? Практичні поради

З чого почати процес виділення зображення? Перш за все, планування простору. Якщо прикраса вже є на стіні, у нас не так багато варіантів, але якщо ми все ще знаходимося на етапі пошуку найкращого місця для неї, варто спробувати забезпечити симетрію . Після того, як цей крок зроблено і фотографія вивішена, пора переходити до встановлення освітлення. Якщо коротко, то весь процес виглядає так:

  1. відключення запобіжників;
  2. ослаблення гвинтів на клемній колодці;
  3. сполучні кабелі;
  4. кріплення лампи за допомогою відповідних гвинтів;
  5. вмикання запобіжників.

Це не здається надто складним, але для вашої власної безпеки, якщо ви не почуваєтеся впевнено та не можете, зверніться за допомогою до професіонала, а не ризикуйте.

Порада по збірці – що потрібно зробити, щоб освітлення картини було ефективним

Раніше ми згадували, що одним з перевірених рішень є розміщення настінних декорацій в центральних частинах, за таким же принципом відбувається монтаж світильників. Вони повинні бути встановлені безпосередньо в центрі і на кілька сантиметрів вище зображення . Складність виникає, коли фотографія велика і досить нестандартного розміру. У таких ситуаціях, якщо ми не можемо знайти досить великий настінний світильник, ми можемо вибрати кілька менших і розмістити їх на однаковій відстані один від одного .

Підсвічування зображень – як правильно це зробити, щоб досягти бажаного ефекту Настінний світильник Trevo латунний - варіант, який не тільки підсвітить картину, але і створить затишну атмосферу в інтер'єрі.

Яку технологію обрати для освітлення зображення?

Безсумнівно , для освітлення образів найчастіше вибирають світлодіодні лампи , але це не означає, що ними потрібно обмежуватися. Все залежить від ваших уподобань, використовуваного стилю і ефекту, якого ви хочете досягти. Популярність світлодіодної технології пояснюється передусім здатністю створювати делікатне та цілісне розташування . Крім того, вони розроблені таким чином, що виділяються тонким і простим дизайном - ідеально підходять для образу.

Світлодіодні лампи та їх три найважливіші переваги:

  • менше енергоспоживання, ніж у випадку з класичними лампочками;
  • стійкість;
  • довговічність.

Тип освітлення картини та її рамка – чи має значення матеріал?

Якщо ми хочемо досягти ідеально взаємодоповнюючого розташування, в якому жоден елемент не є результатом випадковості, ми не можемо ігнорувати питання матеріалу. Залежно від того, які рами ми обираємо, наприклад, з дерева, скла або алюмінію , ми будемо використовувати дещо інший асортимент світильників. Звичайно, це не означає, що використовувані матеріали повинні бути однаковими, але ключем до досягнення задовільного результату буде їх відповідність .

Підсвічування зображень – як правильно це зробити, щоб досягти бажаного ефекту

Настінний світильник Quoizel в стилі Tiffany - нетрадиційна і надзвичайно цікава форма освітлення, яка може доповнити оздоблення стіни.

Лампу якого кольору вибрати, щоб підкреслити красу картини?

Крім типу встановленої лампи, на кінцевий візуальний ефект також впливає її колір і колір світла. Якщо ми хочемо, щоб освітлення зображення було ледь помітним, нам слід уникати виробів із насиченим і барвистим дизайном, найкращими є відтінки сірого, чорного, білого та коричневого . Пам'ятайте, однак, що вам не потрібно обмежуватися лише ними, якщо у вашій квартирі переважають виразні кольори, ви можете вибрати щось гармонійне .

Аспект, пов'язаний з кольором світла, набагато складніший. Якщо ми використовуємо біле або холодне світло, ми підкреслимо актуальні кольори зображення, але якщо ми виберемо тепле або жовте світло, інтер'єр стане більш затишним і атмосферним , але за рахунок якості і чіткості кольорів фото.

Запрошуємо всіх любителів красивих і дизайнерських рішень до нашого інтернет-магазину зі світильниками ePlafoniera.

Підібрано для вас

останній перегляд