Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Ніщо не може створити більш затишну і чарівну атмосферу літнього вечора, ніж світло. Безсумнівно, зоряне небо є однією з найбільших прикрас нашого саду, але, крім нього, надзвичайно важливу роль відіграють світильники. Їх вибір дійсно широкий, і процес вибору правильного стилю для нашої дерев'яної тераси може бути неймовірно трудомістким і виснажливим. Природність сама по собі прекрасна, але сьогодні ми розповімо вам, як можна спланувати освітлення дерев’яної тераси, щоб підкреслити її – крім візуальних аспектів ми врахуємо ще й функціональні.

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Освітлення для дерев'яної тераси – з чого почати планування?

Найпростіші рішення - це ті, які є результатом нашого добре продуманого плану. Якщо ми точно визначимо свої потреби та визначимо ефект, якого хочемо досягти, нам буде набагато легше прийняти подальші рішення про покупку. З цієї причини враховуйте, серед іншого: про те, чи варто освітлення дерев’яної тераси використовувати лише для відпочинку в гамаку, зустрічі з друзями чи організації домашніх вечірок, на яких пануватимуть настільні ігри. Це може здатися незначним аспектом, але він має велике значення для інтенсивності світла, яка буде найбільш прийнятною для нас .

На додаток до визначення функції тераси, ми рекомендуємо створити дизайн на аркуші паперу, включно з пунктами, які вас найбільше цікавлять щодо освітлення . Набагато простіше щось уявити і вибрати для себе найбільш зручний варіант, якщо розглянути хоча б кілька з них.

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Квадратний світлодіодний зовнішній навісний світильник - недороге рішення для ефектної обробки дерев'яної тераси.

Послідовність облаштування - дерев'яна тераса та освітлення. Чи варто експериментувати?

Шукаючи ідеальне освітлення для дерев’яної тераси, не можна не згадати про її облаштування. Найчастіше вважається, що якщо дана площа була оформлена в певному стилі, то аксесуари, що її прикрашають, повинні на 100% відповідати йому . Безсумнівно, ідеально доповнюючі елементи гарантують створення не тільки приємного оку візуального ефекту, але й розслаблюючої атмосфери. Однак це не означає, що якщо у вас є дерев'яна тераса, ви повинні покладатися виключно на дерев'яні вироби . Існує безліч універсальних світлових рішень, які створюють дивовижні композиції практично з будь-яким стилем, наприклад, сільським, мінімалістичним, класичним, сучасним або скандинавським. Чим більше прикладів натхнення ви переглянете, тим більше можливостей ви побачите.

Технічні аспекти освітлення дерев'яної тераси. Дизайн – не єдине важливе питання

Роблячи вибір, багато людей орієнтуються в основному на зовнішній вигляд даного товару, що, звичайно, не дивно, адже хочеться, щоб все виглядало добре. Однак це точно не повинен бути єдиним фактором, який слід враховувати при здійсненні конкретної покупки .

Світильники для дерев'яної тераси і їх світлий колір

Розглядаючи освітлення дерев'яної тераси, важливим його аспектом є інтенсивність і колір світла. Щоб підкреслити красу матеріалу і в той же час створити затишну атмосферу, найчастіше рекомендуються лампи нейтрального або теплого кольору світла . Звісно, ​​це не випадково – вони значно полегшують розслаблення та заспокоєння, на відміну від холодного світла, яке стимулює до дії. Крім того, якщо ми маємо намір проводити багато часу на терасі, займаючись різними видами діяльності, варто подумати про придбання кількох ламп.

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Якщо ви хочете, щоб ваша тераса була зеленою і затишною, підвісний садовий світильник Elba у вигляді горщика з зарядним пристроєм - це те, що вам потрібно.

Клас герметичності, тобто те, що забезпечить довговічність освітлення тераси

Якщо ви збираєтеся придбати будь-яку лампу, то напевно стикалися з інформацією про класи герметичності. За що саме вони відповідають? Все досить просто - ми виділяємо кілька класів герметичності, які вказують на те, наскільки даний виріб стійкий до всіх зовнішніх факторів . У зв’язку з тим, що освітлення на дерев’яній терасі особливо схильне до контакту з водою, пилом та іншими забруднювачами , слід вибирати лампи з рейтингом IP не менше 44 .

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Тим, хто бажає поглибити свої знання з даної теми та дізнатися про інші доступні класи герметичності та їх технічні характеристики, радимо прочитати статтю, повністю присвячену цьому питанню - « Клас герметичності - що це означає і яке його значення при виборі освітлення ? ".

Яким може бути освітлення дерев'яної тераси? Багато цікавих ламп і натхнення

Напевно, ви добре знаєте, наскільки різноманітний асортимент представлений в магазинах освітлювальних приладів. Незалежно від того, чи шукаєте ви підвісний, стоячий або торшер - ви легко знайдете те, що шукаєте. Освітлення дерев’яної тераси можна здійснити різними способами, тому ми зібрали для вас кілька рекомендованих рішень і приклади натхнення.

Освітлення підлоги на дерев'яній терасі

Одним з найпопулярніших освітлювальних рішень, яке є практичною формою декору, є торшери. Завдяки тому, що вони доступні в різних варіантах, ми можемо знайти щось мінімалістичне, що кидає світло по прямій лінії , або щось більш сучасне, наприклад, відбивач, який ми можемо встановити відповідно до наших потреб. Більше того, таким чином, окрім створення затишної атмосфери, ми підвищуємо комфорт пересування після настання темряви – наприклад, позначаючи дорогу .

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Вбудований садовий торшер освітить вашу терасу атмосферним, але також витонченим способом.

Світильники стоячі для дерев'яної тераси

Те, що більшість клієнтів цінують у стоячих світильниках, це насамперед простота встановлення та широкий спектр можливостей. Щоразу, коли ми відчуваємо потребу змінитися, ми можемо легко перемістити їх в інше місце . У випадку з дерев’яною терасою вони найкраще працюють на її краю, позначаючи межі, або поруч із лавкою, створюючи приємну атмосферу під час розмов.

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Стоячий сонячний садовий світильник на дерев'яних ніжках, завдяки можливості заряджання, ми можемо насолоджуватися додатковим джерелом світла, де забажаємо.

Підвісні світильники та стельові світильники

Освітлення для дерев'яної тераси також може складатися з підвісних світильників або стельових світильників. Єдине важливе питання в цьому випадку – наявність даху. Якщо ми хочемо отримувати розсіяне і інтенсивне світло, то безперечно варто розглянути цей варіант.

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Підвісний світильник для тераси в стилі бохо з зарядним пристроєм - надзвичайно мінімалістичне рішення, яке створює гармонійну композицію з натуральних матеріалів.

Настінні світильники додаткове освітлення для дерев'яної тераси

Справа з настінними світильниками настільки проста, що нам не потрібно довго думати, де їх розмістити. Безумовно, у кожного з нас знайдеться вільне місце на стіні. Таким чином, окрім отримання додаткового джерела світла, ми також можемо візуалізувати природний матеріал і двері, що ведуть всередину, атмосферним чином .

Освітлення дерев'яної тераси - кілька порад, як зробити її атмосферною і практичною

Вуличний настінний світильник у вигляді чорного настінного світильника, завдяки досить універсальному дизайну, цей варіант добре працює за будь-яких обставин.


Вас цікавлять вищезазначені заходи? Щоб отримати більше ідей, відвідайте наш магазин ламп ePlafoniera - багато варіантів найвищої якості.

Підібрано для вас

останній перегляд