Клас герметичності – що це означає і наскільки він важливий при виборі освітлення?

Купуючи світлотехніку, неможливо не звернути увагу на маркування на упаковці. Безсумнівно, це свідчить про щось конкретне. Тому для того, щоб рішення було повністю обґрунтованим і щоб продукт ідеально відповідав нашим потребам і умовам, в яких він буде розміщений, необхідно знати, що таке клас герметичності та які символи він містить означає.

Клас герметичності – що це означає і наскільки він важливий при виборі освітлення?

Що таке клас герметичності?

Клас герметичності або ще відомий як рівень захисту IP — це інформація, представлена ​​цифрами, які мають певне значення. Він розповідає нам, як певний продукт захищений від можливих зовнішніх факторів . Простіше кажучи, йдеться про те, чи є даний продукт герметичним, і якщо так, то якою мірою.

Класи герметичності IP – що означають символи?

Тепер, коли ви точно знаєте, що таке клас герметичності, настав час уважніше розглянути символи, які його складають. Завдяки цьому ви також зможете легко знайти лампу, яка справді працюватиме в конкретному середовищі.

На упаковці ставиться абревіатура IP, після якої завжди йдуть дві цифри. Перший стосується захисту людей від доступу до небезпечних елементів даного пристрою, водночас надаючи інформацію про захист від проникнення сторонніх твердих тіл. Друга цифра вказує на рівень захисту пристрою від води і вологи. Отже, що означають конкретні цифри? Нижче наведено детальне пояснення, яке зробить все зрозумілим.

Клас герметичності – що це означає і наскільки він важливий при виборі освітлення?

Сучасний світильник на тросі із золотою ажурною кліткою створить дивовижну атмосферу в будь-якій спальні.

Перша цифра – захист пристрою від твердих предметів і частин, небезпечних для користувача.

0 – немає захисту.

1 – захист від попадання рук в дану деталь і від проникнення твердих предметів (діаметром 50 мм і більше).

2 – захист від потрапляння пальця всередину корпусу приладу і попадання твердих предметів (діаметром 12,5 мм і більше).

3 – захист від контакту пристрою з небезпечними частинами та попадання твердих предметів (діаметром 2,5 мм і більше).

4 – захист від попадання дроту в небезпечні елементи і тверді предмети (діаметром 1 мм і більше).

5 – захист від проникнення пилу (вона може проникати в невеликих кількостях, що не вплине на роботу приладу).

6 – повний захист (пилозахисний).

Друга цифра – захист пристрою від води та вологи.

0 – немає захисту.

1 – забезпечує захист від падаючих крапель води.

2 – забезпечує захист від падіння крапель води під кутом до 15°.

3 – забезпечує захист від падіння крапель води під кутом до 60°.

4 – забезпечує захист від бризок води з будь-якого боку.

5 – забезпечує захист від струменів води (12,5л/хв).

6 – забезпечує захист від сильних струменів води (100л/хв).

7 – забезпечує захист від короткочасного занурення пристрою у воду (наприклад, на глибину до 1 м не більше ніж на 30 хвилин).

8 – забезпечення захисту при тривалому зануренні у воду (згідно з рекомендаціями виробника).

Клас герметичності – що це означає і наскільки він важливий при виборі освітлення?

Бездротовий торшер в стилі бохо зробить вечори, проведені на терасі, набагато приємнішими.

Приклади класів герметичності IP - внутрішнє та зовнішнє освітлення

Теоретичні знання дуже важливі, але ще важливіше вміння використовувати їх на практиці. Ми зібрали кілька прикладів ступенів захисту, з якими ми стикаємося найчастіше - прочитавши їх опис, ви дізнаєтеся, які вони характеристики і який клас герметичності підійде для даного приміщення/місця.

Клас герметичності IP20

Він інформує про захист частин, які можуть становити загрозу, і тому характеризується низькою стійкістю до твердих предметів. У цьому випадку захисту від води немає, тому світильники з вищевказаним маркуванням найкраще підходять, в тому числі, для вітальні, спальні та кухні .

Клас герметичності IP44

Клас герметичності IP44 характеризується високою стійкістю до потрапляння всередину навіть невеликих твердих предметів і при цьому забезпечує захист від води . Лампи з таким рівнем захисту добре працюватимуть у ванній кімнаті, а також на вулиці, де вони будуть піддаватися контакту з водою, але не занурюватися в неї.

Клас герметичності IP54

Ситуація майже ідентична попередньому класу герметичності, з тією різницею, що цього разу захист від проникнення твердих предметів, навіть пилу, набагато сильніший .

Клас герметичності IP65

У цьому випадку ми повністю захищені від пилу , тому навіть пил не є проблемою. Крім того, світильник з таким класом герметичності буде стійким до струменів води і тому може бути встановлений, наприклад, безпосередньо над душовою кабіною або на вулиці.

Клас герметичності – що це означає і наскільки він важливий при виборі освітлення?

Найвищий клас герметичності та садовий світильник, розміщений у камені, є ідеальним поєднанням, стійким до погодних умов.

Клас герметичності IP67

Пилонепроникність і можливість короткочасного занурення у воду дають багато можливостей для ефективного освітлення підлоги ванної або під'їзду.

Клас герметичності IP68

Максимально можливий клас герметичності. Освітлення з такою специфікацією є на 100% перевіреним рішенням, яке не боїться жодних факторів, що впливають на нього. Найчастіше їх встановлюють в тротуарах, басейнах і на терасах .

Зібравши стільки корисної інформації, нічого не залишається, як піти по магазинах і знайти ідеальне освітлення для себе. Найвища якість і естетична обробка є нашою спеціалізацією, тому ми заохочуємо вас ознайомитися з нашою повною пропозицією товарів - магазин ламп ePlafoniera .

Підібрано для вас

останній перегляд