Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Підвал – це приміщення, в яке зазвичай не потрапляє денне світло, тому весь день у ньому повністю темно. Щоб вільно пересуватися, варто подумати про штучне освітлення. Освітлення в підвалі відіграє ключову роль в нашому комфорті, тому варто уважно поставитися до вибору світильників і їх розташування. Але як це зробити? Що потрібно пам'ятати перед покупкою? Які світильники вибрати для підвалу? Докладніше про це в сьогоднішньому посібнику – насолоджуйтесь!

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Підвальне освітлення – без нього нема про що!

Не можна заперечувати, що підвал є дуже практичним і корисним домашнім приміщенням . Саме тут ми найчастіше зберігаємо харчові запаси, а також все те, на що не вистачає місця вдома протягом року. Крім того, це також підходящий простір для майстрування або розвитку хобі у вільний час .

На жаль, через те, що підвал, як правило, є підземним поверхом, всередині його справді темно . Відсутність денного світла означає, що спуск туди без ліхтарика може призвести до серйозних травм . Без належного освітлення ми не уявляємо, як виконувати найпростіші дії.

Яке освітлення підвалу вибрати? Клас герметичності має значення!

Підбираючи світильник для підвалу, варто мати на увазі, що в цьому приміщенні зазвичай специфічні умови. про що ми говоримо? Перш за все, про всюдисущої вологості . Висока вологість повітря в поєднанні зі змінною температурою призводить до того, що багато джерел світла через деякий час перестають працювати. причина? Занадто низька стійкість до даного типу факторів. Отже, які освітлювальні прилади вибрати для підвалу? У цьому випадку вибір полегшить клас герметичності (IP). Найкраще, якщо він буде не менше IP44 - такий тип освітлення захищений від вологи, води і попадання сторонніх тіл розміром більше 1 мм.

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Вибираючи підвальні світильники з таким маркуванням, ви можете бути впевнені, що вони прослужать вам довгі роки. Але якщо ви любите повозитися і в підвалі може з'явитися пил, вибирайте освітлення з класом герметичності IP54, IP65 або IP68.

Освітлення підвалу – основне та додаткове

Замислюючись про те, як освітлити підвал, варто на самому початку подумати про те, які світильники нам знадобляться . Це залежить головним чином від розміру та ролі кімнати. Деякі підвали використовуються як комора, склад або комора. Освітлювальну установку в цьому приміщенні можна розділити на дві групи: основне освітлення і додаткове освітлення .

Основне освітлення підвалу

Справжньою основою в кожному підвалі є основне джерело світла, яке найкраще монтувати в центрі кімнати . Коли ми говоримо про невеликі інтер'єри або ті, які ми розглядаємо як складські приміщення або комори, зазвичай достатньо однієї підвісної або стельової лампи, щоб освітлити інтер'єр .

На цьому етапі також варто взяти до уваги висоту нашого підвалу - якщо у випадку з високими інтер’єрами стельові світильники будуть працювати, у випадку з нижніми кімнатами вам слід розглянути можливість придбання плоского світильника, який примикає до стелі, напр. у вигляді плафона.

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Скляний підвісний світильник Ліндон у вигляді ліхтаря в індустріальному стилі. Обтічний абажур, видима колба і коричнева рамка відсилають до ламп зі старих заводських цехів, що робить його ідеальним для підвалу з суворим кліматом. Світильники призначені для використання в приміщеннях з підвищеною вологістю. Клас герметичності IP44 забезпечує стійкість до вологи, води та корозії.

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Сучасний плафон на короткій дублінській ніжці . Приклад освітлювального приладу для підвалу або меншої ванної кімнати. Стійкість до вологи та перепадів температури. Має клас герметичності IP44 і з успіхом може використовуватися як основне освітлення в невеликому підвалі. Основа з латунного металу в поєднанні з закритим абажуром ідеально підходить для приміщень в стилі вінтаж і ретро.

Додаткове освітлення підвалу

Як ми вже згадували раніше, підвал не обов'язково використовувати тільки як склад або комору. Багато хто також використовує цю кімнату як місце для саморобки або домашньої майстерні . У таких випадках також варто подумати про додаткове освітлення , яке висвітлить конкретну територію, яка вам найбільше потрібна, і полегшить виконання різноманітних дій.

Які підвальні світильники вибрати в якості додаткового джерела світла? Вибір тут досить широкий. Все зводиться до стільниці, яку можна підсвітити декількома способами, починаючи від звичайної лампочки на кабелі з відповідною різьбою і закінчуючи акуратним настінним світильником або плафоном , встановленим біля полиць для інструментів. Як варіант, варто звернутися до портативної настільної лампи .

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Світлодіодне освітлення для підвалу у вигляді світлодіодної лампочки E27 від Osram . Джерело світла у вінтажному стилі відмінно прикрасить підвал і підсвітить обрану зону. Ідеальне рішення над стільницею.

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Промислове настінне бра Redding . Світильник, що нагадує старий прожектор зі старого вокзалу, чудово відобразить строгість підвалу. Чудове рішення для точкового освітлення певної частини інтер'єру, наприклад, стільниці. Настінний світильник міцний (клас герметичності IP44) ідеально підходить як для підвалу, так і для зовнішнього використання - в саду або на терасі.

Світлодіодні світильники для підвалу – не забудьте про освітлення сходів

У зв'язку з тим, що підвал, як правило, розташований нижче рівня землі, щоб увійти в нього, вам доведеться піднятися на кілька або десяток сходів . Щоб підвищити безпеку себе і своїх близьких, варто встановити додаткове освітлення, яке буде покривати всю їх поверхню .

Для цього відмінно підійдуть світлодіодні цокольні світильники у вигляді стельових світильників або невеликих плафонів.

Яке освітлення підвалу вибрати? Натхнення від ePlafoniera.pl

Садовий стельовий світильник Cube . Зовнішнє освітлення, яке також ідеально підходить для використання всередині приміщень - особливо там, де переважають особливі умови. Рекомендується для установки на стелі тераси, гаража, альтанки або підвалу. Його можна використовувати для точкового освітлення сходів, тим самим підвищуючи безпеку домочадців.

Вам цікава ця тема? Тоді перегляньте інші статті в нашому блозі , де ми відповідаємо на запитання наших клієнтів і надаємо наші знання, щоб ви могли вибрати елегантне та функціональне освітлення для свого дому.

Ми також радимо вам відвідати наш інтернет- магазин освітлення , де ви знайдете дизайнерські світильники , люстри , плафони та настінні світильники, що відрізняються унікальним дизайном та довговічністю . Запрошуємо вас!

Підібрано для вас

останній перегляд