Освітлення бруківки – практичні поради

З бруківки найчастіше роблять тротуари, алеї та під’їзди до будинку. Щоб переконатися, що навігація навколо них не викликає проблем (особливо вночі), ви повинні розглянути їх відповідне освітлення. Головним чином це стосується забезпечення оптимальної видимості - без цього дуже легко спіткнутися або впасти, що може призвести до болісної травми. Також варто пам'ятати, що освітлення бруківки перед будинком має ще й декоративне значення. Завдяки відповідним світильникам ми можемо легко та ефектно висвітлити алеї та під’їзди до нашої власності.

Яке освітлення для бруківки вибрати? Ми поговоримо про це пізніше в сьогоднішньому дописі. Заохочуємо читати та надихатися ідеями, підготовленими нашою командою – ласкаво просимо!

Освітлення бруківки – практичні поради

Освітлення під'їзду – бруківка. Це потрібно?

Під'їзні доріжки з бруківки стають все більш популярними - в основному завдяки тому, що вони підходять для покриття будь-яких поверхонь. Крім того, він виглядає надзвичайно естетично і служить довгі роки. Облаштування під’їзної доріжки, тротуару чи алеї з бруківки відносно дешеве та просте (як і демонтаж).

Якщо бруківка сама по собі виглядає приголомшливо, то який сенс її освітлювати? Є декілька причин. По-перше: під час дощу стає слизько , що підвищує ризик падіння (особливо ввечері). По-друге, через деякий час окремі кубики можуть почати стирчати, що є наслідком розпушування землі, в результаті чого утворюються небезпечні та виступаючі пороги . Якщо в бруківці або поруч з нею встановлено освітлення, ми підвищуємо безпеку себе та своїх близьких – а це в пріоритеті.

Але це ще не все - під'їзна доріжка з бруківки через деякий час може виглядати досить нудно. Тому відповідні моделі освітлення змусять звичайну алею ожити і виглядати надзвичайно ефектно - особливо в темний час доби.

Тому можна сміливо сказати, що освітлення бруківки, з одного боку, підвищує безпеку пересування по території, а з іншого – робить територію привабливішою .

Освітлення в бруківці – плануйте заздалегідь

Поширеною помилкою людей, які будують будинок, є ігнорування питання освітлення під'їзду, тротуару або садової доріжки. На жаль, ставлення до цього як до другорядного завдання означає , що після укладання бруківки ми просто втрачаємо багато варіантів ефектного освітлення . Часто, якщо ми хочемо використовувати світильники, встановлені всередині під'їзної доріжки, ми повинні враховувати її знесення. Це, у свою чергу , спричиняє витрати та потребує часу – і те, і інше можна заощадити – але ключовим є раннє планування освітлення бруківки на нашій території.

Освітлення бруківки – практичні поради

Світлодіодний навісний світильник Brevus для зовнішнього використання ідеально підходить для покриття будь-якої поверхні, включаючи бруківку, мармур, теракот або терасну дошку.

Освітлення під’їзду з бруківки – чи можна зробити своїми руками?

Хоча розміщення лампи в бруківці здається досить простою процедурою , насправді варто знати, що польські будівельні норми вимагають проекту для електроустановки . Це стосується як внутрішньої, так і зовнішньої частини будівлі. Сам проект виконує тільки професійний електрик з відповідною кваліфікацією.


Звичайно, це не означає, що установку світильника для бруківки необхідно доручити сторонній компанії. Однак ми не можемо зробити все самі, тому варто постійно спілкуватися з досвідченим електриком .

Освітлення бруківки – на що звернути увагу при виборі?

Незалежно від того, чи будуть це навісні світильники в бруківці або популярні стовпчики уздовж алеї та тротуару , при виборі зовнішнього освітлення варто враховувати кілька важливих аспектів. Що?

  • Світильники, вмонтовані в бруківку, повинні мати високу міцність і міцну конструкцію (вони повинні витримувати тиск автомобілів, що їдуть по під'їзді).
  • Лампи, болларди та зовнішні відбивачі також повинні бути водонепроникними та повітронепроникними – вони можуть витримувати сильний дощ або сніг. Тому перед покупкою варто звернути увагу на клас герметичності - як мінімум він повинен бути IP54 .
  • Вибираючи освітлення для бруківки, слід також дивитися на напругу в мережі .
    • 12 В ідеально підходить для невеликих приміщень, де довжина кабелю становить максимум 20-25 метрів.
    • 230 В - це напруга, призначена для більшої кількості світлових точок, розподілених у великому просторі.
Освітлення бруківки – практичні поради

Сучасне освітлення для бруківки - пропозиції від ePlafoniery

Зовнішнє освітлення в бруківці може мати кілька форм . Залежно від вашого бачення ви виберете іншу модель, яка відповідає стилю вашої нерухомості. Нижче наведено кілька пропозицій прямо з нашого магазину освітлювальних приладів - познайомтеся з ними ближче!

Включення світильників в бруківку

Світильники під’їзної доріжки для бруківки дуже популярні серед людей, які планують створити під’їзну доріжку, яка є безпечною у використанні та виглядає ефектно.

Освітлення бруківки – практичні поради

Квадратний передсердний світильник з класом герметичності IP67. Цікава форма в поєднанні з теплим кольором 3000K виглядає надзвичайно елегантно, додаючи неповторного характеру освітленій під'їздній доріжці, терасі або садовим алеям. Світильник з бруківки, який може працювати під водою (до 0,5 метра), який також відмінно підходить для підсвічування водойми.

Освітлення бруківки – практичні поради

Зовнішня кругла під’їзна лампа Pablo . Стійкий до статичного тиску 1 т і динамічного тиску 1,5 т. Високий клас герметичності (IP67) в поєднанні з круглим каркасом з нержавіючої сталі робить світильник надзвичайно міцним , тому він успішно прослужить довгі роки, радуючи своєю елегантністю і тонко підсвічуючи бруківку у вашому саду.

Бруківка – освітлення у вигляді садових стовпів

Ще одним практичним і елегантним рішенням для освітлення бруківки є використання садових стовпів , які, на відміну від під'їзних світильників, монтуються не на під'їзді, а поруч з ним .

Правильно розміщені стовпи точно висвітлять під'їзд і алею, що веде до будинку. Тут варто зауважити, що їх не варто встановлювати занадто високо – інакше вони можуть засліпити водія під час паркування.

Освітлення бруківки – практичні поради

Дизайнерський плоский світлодіодний тумб Karo . Сучасний мінімалістичний садовий світильник з класом герметичності IP54, стійкий до мінливих погодних умов. Стовп доступний у двох висотах - 58 см або 78 см. Він виготовлений з алюмінію, що робить його міцним і стійким до низьких і високих температур, сильних опадів і сонячного світла.

Освітлення бруківки – практичні поради

Сучасна світлодіодна форма садового стовпа . Світильник темно-сірий у вигляді дизайнерської алюмінієвої рами, що світиться. Цікава пропозиція для нерухомості, оформленої в модерністській атмосфері. Клас герметичності IP54 забезпечує стійкість до різних погодних умов і зовнішніх факторів. Стовп доступний у двох висотах - 50 см або 80 см.

Шукаєте натхнення, як стильно та функціонально освітлити свій будинок зсередини та зовні? Тоді скористайтеся нашими порадами, які ми постійно публікуємо в нашому блозі посібників . Ми також радимо вам відвідати наш інтернет-магазин освітлення eplafoniera.pl, де ви знайдете дизайнерське зовнішнє садове освітлення , а також високоякісні світильники , люстри , настінні світильники , стельові світильники та багато іншого. Запрошуємо вас!

Підібрано для вас

останній перегляд