Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Освітлення над кухонною стільницею виконує дуже важливу функцію - без нього було б важко виконувати найпростіші дії, такі як миття посуду вручну або нарізка фруктів. Тому важливо ретельно поставитися як до його придбання, так і до встановлення – інакше ми можемо зіткнутися зі швидкою втомлюваністю очей і, відповідно, суттєвим зниженням комфорту повсякденного функціонування на кухні.

Яке освітлення вибрати над кухонною стільницею? Що підійде краще - лампа, бра, а може світлодіодна стрічка? Прочитайте сьогоднішній запис і надихайтеся перевіреними рішеннями, підготовленими командою магазину освітлювальних приладів ePlafoniera - радимо прочитати!

Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Освітлення на кухні над стільницею – потрібно ретельно продумати

Кухня, безсумнівно, є унікальною кімнатою в нашому будинку. Саме тут ми найчастіше починаємо день зі сніданку та теплого чаю чи кави з коханими. У другій половині дня можна разом приготувати вечерю та поговорити про те, як у кожного пройшов день.

Недаремно багато людей надають великого значення облаштуванню інтер'єру, щоб зробити його затишним і функціональним . Освітлення кухонної стільниці нічим не відрізняється - це робоче місце, завдяки якому нам зручно приготувати блюдо, заварити воду для чаю або помити посуд .

Варто враховувати, що деякі види діяльності вимагають більшої зосередженості, точності та тривалого часу, тому за відсутності освітлення (або його неправильного розташування) вони можуть викликати багато проблем і навантажувати наш зір , через що ми швидко відчуваємо втомився.

Тому освітлення над стільницею має бути правильно підібраним і продуманим.

Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Промисловий підвісний світильник у сріблі від Quoizel. Два красивих сталевих абажура зі сталі та скла додають кухні елегантності та тонко освітлюють кухонну стільницю, роблячи перебування в кімнаті розслаблюючим та приємним під час приготування їжі тощо.

Освітлення над кухонною стільницею – про що варто пам’ятати?

Що означає, що освітлення над кухонною стільницею має бути продуманим?

Перш за все, він повинен забезпечувати хороше джерело світла , освітлюючи робочий простір, щоб у вас була відмінна видимість в будь-який час - і вранці, і ввечері, що особливо важливо, коли денне світло більше не проникає в інтер'єр.

Встановлюючи кухонне освітлення над стільницею, ми повинні пам’ятати про його рівномірний розподіл . Занадто великі зазори призведуть до того, що стільниця в деяких місцях буде недосвітленою - а це не те, чого ми хочемо.

Крім того, лампа над кухонною стільницею або інше джерело світла також повинна відповідати матеріалу і кольору стільниці . Чим він темніший, тим більше додаткових світлових точок нам знадобиться. Більш світла стільниця, в свою чергу, відбиває більшу частину світла, тому використовувати сильне освітлення не варто.

Центральне освітлення над стільницею на кухні - цього недостатньо

У деяких людей в цьому місці може спалахнути «світло» - власне, навіщо турбуватися про освітлення стільниці, адже на кожній кухні є центральне освітлення, яке розподіляє світло по кімнаті?

У цьому є багато правди - але варто пам'ятати, що світильник , бра або люстра , розміщені посередині кухні, не будуть повністю освітлювати нашу стільницю . чому Це викликано... нашою присутністю - коли готуємо їжу чи заварюємо воду, ми закриваємо джерело світла власним силуетом .

Тому додаткове освітлення на кухні над стільницею - не порожня ідея, а фактично необхідність.

Освітлення для кухонної стільниці – що вибрати?

Ви вже знаєте, що освітлення над кухонною стільницею визначає наш комфорт під час пересування по кухні. На цьому етапі ми можемо перейти до суті статті, тобто до того, який тип освітлення вибрати - існує кілька можливостей, і кожна з них, якщо її добре спланувати, дає задовільні результати.

Світлодіодна стрічка або стрічка над кухонною стільницею – найпопулярніший варіант

Великою популярністю користується підсвічування над кухонною стільницею у вигляді світлодіодних стрічок або стрічок. Це пояснюється універсальністю даного рішення - його легко можна розмістити під шафами, розташованими прямо над стільницею. Завдяки правильному корпусу вони практично непомітні, забезпечуючи рівномірне освітлення всього робочого простору.

Стельовий світильник над кухонною стільницею - рішення для кухні без навісних шаф

У вас на кухні немає підвісних шаф? Без проблем! В цьому випадку хорошим рішенням буде використання стельового світильника над стільницею. З одного боку, це практичне, а з іншого – високоестетичне рішення, яке привнесе в інтер’єр неповторну атмосферу . В цьому випадку варто використовувати лампочки великої потужності , щоб можна було легко висвітлити стільницю навіть з більшої відстані.

Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Хромований стельовий світильник від Aldex. Це модна молочна куля, яка добре підсвітить кухонну стільницю і впишеться в атмосферно оформлені кухні в стилі індустріал або лофт. Дивіться також інші пропозиції нашого магазину світильників.

Точкове підсвічування кухонної стільниці у вигляді настінного світильника

Стильні та практичні настінні світильники також є цікавою ідеєю освітлення стільниці. Встановлені у вигляді точкових світильників на відстані 40-60 см один від одного, вони чудово освітлять весь робочий простір , виглядаючи надзвичайно елегантно в модерністській кухні.

Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Настінний світлодіодний енергозберігаючий світильник чорного кольору від Ummo. Ідеально підходить для підсвічування кухонної стільниці. Ми рекомендуємо його як для класичних, так і для сучасних кухонь.

Світильники, що висять над кухонною стільницею - ідеальне освітлення для острова

Підвісні кухонні світильники ідеально підійдуть для трохи більших приміщень, де можна побудувати популярний острів. Варто пам'ятати, що це додаткова, дуже практична стільниця, на якій ми можемо спокійно повечеряти або приготувати щось швидке.

Для підсвічування острова найкраще використовувати дві-три лампи з тонким кольором , які додадуть атмосфери кухні і дозволять відпочити очам.

Освітлення кухонної стільниці – лампа, настінний світильник чи світлодіодна стрічка?

Металевий чорний підвісний світильник з мідним роз'ємом від Ummo. Це мінімалістична та елегантна пропозиція для інтер’єрів, оформлених у стилі модерн та лофт. Розміщення двох-трьох таких світильників створить єдине ціле на вашій кухні чи їдальні.

Вас зацікавила сьогоднішня стаття? Тоді залишайтеся з нами довше і регулярно відвідуйте наш блог , де ми намагаємося регулярно публікувати записи про те, як вибрати освітлення для вашого будинку. І якщо ви шукаєте високоякісні лампи , люстри , настінні світильники , стельові світильники або лампочки , відвідайте наш магазин - eplafoniera.pl - і оберіть з тисяч найякісніших продуктів, що відрізняються довговічністю та унікальним дизайном. Запрошуємо вас!

Підібрано для вас

останній перегляд