Установка люстри – як правильно?

Процес складання люстри може здатися досить складним, але як тільки ви ознайомитеся з порадами, він стає надзвичайно простим. Ми підготували для вас коротку інструкцію про те, на що варто звернути увагу при установці люстри, а також як це зробити правильно, щоб ви впоралися без допомоги професіонала.

Вирішуючи встановити люстру, пам'ятайте про безпеку

Перед початком монтажу люстри переконайтеся, що дроти не знаходяться під напругою . Як це зробити? Щоб вимкнути електрику у всій квартирі, найкраще просто посунути важіль у коробці запобіжників . Якщо ви прекрасно знаєте, який провід буде підключатися до лампи, ви можете відключити тільки цю конкретну ланцюг установки, але в цьому питанні ніколи не покладайтеся виключно на свою інтуїцію - занадто високий рівень ризику.

Установка люстри – як правильно?

Монтаж люстри та кольорове маркування – чим вони нам можуть допомогти та що робити, якщо їх немає?

Дізнаючись більше про процес установки люстри, варто ненадовго зупинитися на кольорах кабелів і їх значенні .

Як підключити люстру кольоровими кабелями?

Якщо ви ставите питанням, як підключити люстру, коли кожен кабель різного кольору, знайте, цей факт значно полегшить вам завдання. Перш за все, важливо, чи оснащена куплена вами люстра монтажним кубом . Якщо так - ідеальна ситуація, яка зробить процес складання набагато швидшим і простим. Якщо ні, то варто купити.

З чого ми починаємо? Звичайно, ознайомившись з інструкцією виробника. У ньому має бути описано кольорове маркування – найчастіше використовувані:

  • коричневий і чорний – позначають фазу (L);
  • сірий і синій – позначають нейтральний кабель (N);
  • зелено-жовтий колір - означає заземлення і виконує захисну функцію від ураження електричним струмом (PE).

Іншим символом є коло з намальованим «X» всередині, яке позначає лампочку. При складанні люстри необхідно підключити кабелі однакових кольорів .

Установка люстри – як правильно?

Бетонний підвісний світильник в індустріальному стилі підкреслить характер будь-якого інтер'єру. Це ідеальна форма практичної прикраси.

Як підключити люстру, коли всі кабелі одного кольору?

Встановлення лампи займає набагато більше часу та є складнішим, коли ми маємо доступ до кабелів одного кольору. Як встановити люстру в цій складній ситуації? Необхідно визначити, які кабелі є фазними , тобто, кажучи простою мовою, проводять електрику. Це можна перевірити, увімкнувши живлення та використавши вимірювач струму . Коли ця головоломка буде вирішена, рекомендується позначити кабелі кольоровою стрічкою. Наступний етап роботи виглядає так само, як і в попередньому прикладі.

Як зібрати люстру з 1, 2, 3, 4 або 5 лампочок?

Кількість лампочок важливо як при виборі освітлення, так і при вирішенні установки люстри. Як виглядає процес установки в кожному варіанті?

Як підключити люстру з 1 лампочкою?

Чим менше світлових точок, тим простіше завдання, так як підключити люстру з однією лампочкою? Коли ми маємо доступ до двох кабелів, то справа цілком очевидна - один з них фазний, а інший нульовий. Просто підключіть їх до монтажного куба відповідно до маркування . Захисний провідник слід приєднати до корпусу.

Порядок повинен бути трохи іншим, коли люстра оснащена трьома дротами, а ми бачимо, що зі стелі стирчать аж чотири. У такій ситуації два кабелі є фазними , тому вашим завданням буде перевірити, чи дійсно в них тече струм, а потім один з них ретельно закріпити ізоляційною стрічкою .

Установка люстри – як правильно?

Чорний світильник з двома молочними кулями - прекрасний приклад рішення, яке не тільки забезпечує велику кількість світла, але і виглядає дуже оригінально.

Як підключити люстру з 2 лампочками?

Якщо ви знаєте, як встановити люстру з однією лампочкою, ви легко зможете встановити і люстру з додатковою. Кабелі слід підключати відповідно до їх відповідного маркування, а для непотрібних проводів використовуйте ізоляційну стрічку .

Як підключити люстру - 3 лампочки, 4 або 5

Якщо у вас є люстра з 3 лампочками або більше, процес встановлення залежить від кількості кабелів , які стирчать зі стелі.

Перша ситуація - коли у нас є два кабелі , з'єднуємо фазні дроти з відповідним фазним кабелем, і так само поступаємо з нульовими. Пам'ятайте, що в цьому випадку всі світлові точки будуть світитися одночасно.

Друга ситуація - коли у нас є три кабелі , необхідно визначити, що це таке. Є дві можливості:

  • фазний, захисний і нульовий кабель;
  • нульовий і двофазний кабель.

Якщо в нашому випадку ми маємо справу з другим варіантом, ми можемо встановити освітлення таким чином, щоб не горіли всі лампочки одночасно . Як це зробити? До одного стельового кабелю кріпимо кілька фазних кабелів від люстри, до іншого ще кілька. Нульовий дріт обов’язково повинен бути з’єднаний з відповідним іншим нейтральним проводом.

Установка люстри – як правильно?

Індустріальна/горищна люстра з 6 точками освітлення та сучасним дизайном ідеально підходить для вітальні чи їдальні.

Після такої дози знань підключення люстри стає надзвичайно простим завданням, для виконання якого нам не потрібно мати жодної кваліфікації спеціаліста . Тоді все, що вам потрібно зробити, це вибрати ідеальне освітлення, щоб насолоджуватися ефектами власної роботи - магазин ламп ePlafoniera .

Підібрано для вас

останній перегляд