Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Коли ви знаходитесь на стадії завершення свого будинку або тільки починаєте ремонт, це надзвичайно важливо Важливим етапом є планування освітлення на кухні. Це не дивно в Адже там виконується багато повсякденної роботи, що було б непростим завданням проблема, не маючи доступу до належного рівня освітлення. Витрачати Може здатися, що це досить легке завдання, але насправді це не так. Раніше Вирушаючи за покупками, обов’язково прочитайте наші поради, дякую яку ви не тільки забезпечите безпеку свого домогосподарства, а й створите функціональний, затишний та естетично привабливий інтер'єр.

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Як правильно спроектувати освітлення на кухні, або що воно може мати значення

Планування освітлення на кухні варто починати з створення ескізний проект приміщення включаючи всі меблі та власне розташування вікон . Чим менше денного світла потрапляє всередину, тим більше буде ламп нам знадобиться. Навіть використані кольори має велике значення в цьому випадку, адже сучасні кухні, оформлені в темної колірної палітри, хоча вони будуть поєднуватися з декоративним освітленням презентувати надзвичайно елегантно, без інтенсивного робочого світла приготувати їжу було б майже неможливо або, принаймні, дуже важко набридливий.

З цієї причини варто вказати на аркуші паперу всі аспекти, які можуть мати будь-який вплив бути важливим при виборі кухонного освітлення , не забуваючи, серед іншого: розмір кімнати, відкритий простір, кількість шаф, кухонний острів і розташування стільниці. Справа в тому, що маленьку кухню функціонально спланувати набагато складніше, не кажучи вже про створення дизайну для його освітлення, тому всі вони Якщо вам цікаво дізнатися більше про цю тему, радимо вам її прочитати зі змістом статті « Освітлення на маленькій кухні в багатоквартирному будинку ».

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Світильник «Білі кулі на смузі від Ummo» відмінно підійде як в якості центрального освітлення, так і трохи вище стіл або кухонний острів.

Як розташувати світильники на кухні з урахуванням наявних зона?

Тепер, коли ви знаєте, скільки проблем, можливо, важливо все добре продумати організуйте освітлення на кухні - саме час обговорити, які зони в ній розташовані .

Центральна зона - основне світло на кухні

Почнемо із загального освітлення , яке вважається найважливішим, оскільки дає практично додаткове освітлення кожен куточок кімнати. Його роль найчастіше грають стельові світильники, оскільки збагачені потужними лампами, вони створюють ідеальні умови, щоб приготувати їжу, прибрати чи розпакувати покупки . В цьому випадку освітлення монтується в центрі кімнати, звідси також назва зони. У цій ролі підійдуть підвісні світильники, люстри і стельові світильники .

Роблячи вибір, неможливо обійти увагою фінанси. IN Адже придбання освітлення – це довгострокова інвестиція , а її використання часто пов’язане з досить високими рахунками за електроенергію. – і це рішення. Світлодіодні лампи стають все більш популярною альтернативою, які споживають не так багато електроенергії, як інші, і тому нам їх достатньо довше. Він може бути економним і екологічним.

Організація освітлення на кухні над столом і кухонним островом

Що може бути чимось новим для багатьох людей, так це те, що воно стає все більш поширеним людина відмовляється від установки центрального освітлення і обирає його лампи, спрямовані на стіл або кухонний острів. Найбільша перевага цього Рішення полягає у тому , щоб уникати занадто великої кількості ламп на стелі , а недоліком може бути не дуже сильний рівень освітлення. розподіляється, як у попередньому прикладі.

Світла пропозиція на кухні над столом

Стіл - це предмет меблів, який в певному сенсі об'єднує членів сім'ї де ви разом проводите час і їсте готові смаколики. Не багато в чиїх інтер'єрах він стоїть прямо в центрі кімнати, найчастіше розміщується біля однієї зі стін або біля вікна. З цієї причини в На практиці чудово підійде підвісна лампа, розміщена прямо над нею . Варто стежити, щоб він не звисав нижче 50 см над стільницею , інакше він може викликати дискомфорт і осліпити домочадців, які вони скористаються ним. Так влаштовують освітлення на кухні найкраще, коли у нас є маленькі столи або столики круглої форми .

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

У випадку з прямокутним предметом меблів, призначеним для більшої кількості людей На практиці невеликі підвісні або точкові лампи можуть працювати краще – практичний і дуже атмосферний. Так як розмістити галогенні лампи на стелі кухні? Порада коротка, але конкретна, вона повинна бути рівною і адекватною рекомендації виробника. Наприклад, кажуть, що найкраще було б мати його На кухні було приблизно 200-400 люменів на квадратний метр . Потужність, яку випромінює дане джерело, слід перевіряти на упаковці продукт.

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Білий стельовий світильник Bot у формі труби - просте і практичне рішення, як для... як великі кімнати, так і маленькі. Кількість випромінюваного світла багато в чому залежить від кількості світлових точок ми встановимо.

Яке найкраще освітлення для кухні над кухонним островом?

Кухонний острів найчастіше використовується на відкритих і тихих просторах кімнатах, а й у невеликих, де вона виконує певну функцію місця прийому їжі та приготування їжі. В цьому випадку висвітлити стільницю можна так само, як і стіл, але з невеликою різницею. Біля острівця ми будемо стояти набагато частіше, тому світильник не варто ставити нижче 80 см над ним .

Якщо у вас велика кухня, не вибирайте освітлення для кухонного острова за рахунок центрального світла. Наявність обох значно покращить переважаючий клімат атмосферу в інтер'єрі і зробить його набагато затишніше, незважаючи на свої розміри. Якщо ви хочете дізнатися більше про освітлення кухонного острова читайте нашу статтю - Освітлення над кухонним островом - як спланувати?

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Чотириярусна кришталева люстра із золота ідеально впишеться в будь-яку елегантну кухню - надаючи їй характер і підвищення рівня задоволення від простого перебування там.

Інші робочі світильники на кухні – робоча зона

Правильне освітлення на кухні неможливо досягти без планування доступу до її джерела під час виконання повсякденних домашніх справ. як невідповідна лампа за столом істотно не впливає на нашу безпеку, Так на робочій поверхні або над плитою він значно більший проблема .

Раковина та стільниця - правильне освітлення на кухні виводить її на новий рівень безпеки

І на цей раз ми повинні повернутися до питання облаштування кухні меблі - так, як бачите, створюється список важливих аспектів, які можна вплив на освітлення надзвичайно важливий і часто необхідний. Кухню без навісних шаф можна збагатити галогенними лампами . Їх великою перевагою є можливість регулювати напрямок падіння світла Таким чином, ми можемо висвітлити робочу зону. Як влаштувати галогенки на кухні? Передбачалося, що на 50 см стільниці припадає одна світлова точка .

Якщо у нас ще є підвісні шафи, це дуже практичне рішення під ними буде встановлено освітлення . Залежно від наших уподобань і симпатій ми можемо щось вибрати функціональні та декоративні, наприклад, світлодіодні стрічки або точкові світильники . Так готувати їжу набагато легше, тому що джерело ми маємо світло прямо перед собою, і ми не можемо закрити його своїм власним тіло.

На ділянці з раковиною Корпус ідентичний, тільки на цей раз при виборі лампи потрібно: зверніть увагу на його технічні характеристики, зокрема на те, чи він водонепроникний . Це допомагає у разі неочікуваних бризок або запотівання ми уникнемо непотрібного стресу, пов'язаного з необхідністю цього обмін.

Чи необхідне освітлення кухні?

Жоден проект кухонного освітлення не буде завершеним без догляду за джерелом вогні просто над плитою. Його відсутність була б для нас недоліком під час приготування є великий ризик отримати опіки та травми , тому ні це слід применшити. Великою зручністю є те, що він практичний всі витяжки мають вбудоване освітлення. В іншому випадку використовуйте його прожектор і спрямуйте його прямо на піч.

Правильна розстановка освітлення на кухні - запорука затишного і функціонального інтер'єру

Сучасний підвісний світильник ручної роботи з бетону це елемент, якого не вистачає на кожній кухні в індустріальному стилі.

Джерело світла на кухні та енергоефективність

На цьому етапі ми визначимо, скільки світлових точок нам потрібно Настав час повернутися до питання економії. Сьогодні майже кожен ми можемо збагатити лампу енергозберігаючою лампочкою . То чому б нам не скористатися цією можливістю? До центрального Найчастіше вибирають зони з кольором 3000-4000 К, тому що вони характеризуються природним кольором , і таким чином кімната стає набагато затишнішою, тобто надзвичайно важливо під час відпочинку та прийому їжі з родиною. У випадку з робочими зонами варто вибирати лампочки з холодним світлом , які стимулюватимуть нас до дії та підвищать комфорт роботи.

Хоча при покупці однієї лампи різниця в рахунках може здатися невеликою великі, тож враховуючи, що нам потрібно набагато більше точок світла кухні, кінцевий результат може бути справді шокуючим.

Усім зацікавленим у високій якості та естетичному виконанні освітлювального асортименту Ми рекомендуємо вам переглянути повну пропозицію нашого магазину ламп ePlafoniera .

Підібрано для вас

останній перегляд