Освітлення мансарди – як це зробити? Натхнення від ePlafonier

Правильно облаштована мансарда - це місце, яке зачаровує неповторною атмосферою, якої неможливо досягти в будинку або квартирі без укосів. На жаль, цей простір важко облаштувати через наявність безлічі вигинів і закутків. Не інакше йде справа і при виборі освітлення на мансарді, яке необхідно ретельно продумати, щоб інтер’єр був, з одного боку, практичним, а з іншого – вишуканим і атмосферним. Ви не знаєте, як вчинити і що вибрати? Це не біда – у сьогоднішньому посібнику ми розповімо вам, як освітлити мансардні кімнати, щоб щодня насолоджуватися прекрасним ефектом – читайте далі!

Освітлення на горищі – воно не може бути випадковим!

Як ми вже писали вище - освітлення мансарди - не найпростіша справа. Роблячи це, ми дійсно повинні дбати про кожну деталь - інакше все може не відповідати нашим вимогам, що призведе до втрати часу, купи нервів і грошей. Незалежно від того, чи це кімната з низькими схилами або високими стелями - вибір не може падати на перший світильник , який попадеться на очі. Лише дотримання дизайну може зробити освітлення непрактичним і не забезпечити стільки світла, скільки потрібно.

Освітлення мансарди – як це зробити? Натхнення від ePlafonier

Елегантний стельовий світильник Feiss Diamond забезпечує сучасне освітлення мансардних приміщень, додаючи їм ніжного сяйва. Він також чудово впишеться в кухні, вітальні та ванні кімнати, оформлені в скандинавському, ретро або нью-йоркському стилі.

Похиле освітлення – спосіб оптично збільшити кімнату

Кожна мансарда має одну спільну рису - її неправильну форму. Це, в свою чергу, часто означає, що приміщення відразу стає менше і тісніше - особливо коли мова йде про ванну кімнату або кухню. На щастя, є спосіб оптично збільшити простір - правильно підібране освітлення для укосів в кімнаті . Правильно підібрані горищні світильники зроблять кімнату просторішою, полегшать повсякденну роботу.


Як оптично збільшити інтер'єр? Це залежить від висоти стелі. Якщо кімната низька, добре буде вибрати горищне освітлення , яке спрямовує світло вгору . Таке рішення найкраще підходить для окремих кімнат - якщо ви хочете досягти однакового ефекту для всього простору, варто вибрати регульовані горищні світильники , які будуть направляти світло на найдовшу стіну кімнати.

Освітлення мансарди – як це зробити? Натхнення від ePlafonier

Велюровий стельовий світильник для мансарди від BPS Koncept . Стельовий світильник дуже добре розсіює світло, особливо в невеликих кімнатах.

Підсвічування мансардних укосів - неповторна атмосфера у вашому домі

Як ми писали у вступі до статті - грамотне облаштування мансарди перетворює звичайну кімнату в атмосферне приміщення, де в будь-який час можна відпочити в приємній обстановці. Важливу роль у цьому відіграє освітлення, яке допомагає створити в інтер’єрі затишну атмосферу , що позитивно впливає на самопочуття . Грамотно розміщені світильники, бра та люстри в поєднанні зі стильними меблями та аксесуарами створять у кімнаті неповторну атмосферу , яка вразить кожного, хто завітає на горище вашого будинку.

Що за косі світильники? Кількість освітлення на горищі має бути відповідною

Перш ніж перейти до того, яке освітлення вибрати для мансарди, нам потрібно на мить зосередитися на типово практичних питаннях . Укоси, стелі і вигини означають, що одного світильника, настінного світильника або люстри часто недостатньо, тому з самого початку враховуйте розмір кімнати - чим більше кімната, тим більше освітлення вам знадобиться . Тут також важливий доступ денного світла . Якщо у вас немає мансардного вікна на горищі, вам доведеться подумати про додаткові лампи або моделі з більшим радіусом дії .

Центральне освітлення мансарди – укоси не повинні бути такими страшними!

Переходячи до освітлення на горищі, варто почати з центрального світла . Дивно, але він не обов'язково повинен бути у вигляді світильника - кращим рішенням в цьому випадку буде вишукана і дизайнерська люстра , яка чудово розсіює світло по всій кімнаті , роблячи інтер'єр світлим і затишним - навіть у найвіддаленіших куточках. . Це дуже практичне освітлення для похилих стель на горищі, одночасно вносячи в кімнату неповторну атмосферу. Однак якщо ви не любитель декоративних люстр або висота кімнати не дозволяє вільно їх повісити, можна розглянути стильні стельові світильники .

Освітлення мансарди – як це зробити? Натхнення від ePlafonier

Рішення, яке поєднує в собі риси витонченої люстри та стельового світильника, тобто чорного стельового світильника Aldex (Rolf) 923P . Стельовий восьмираменний світильник - це універсальне освітлення для мансардного приміщення як для нижчої, так і для високої стелі. Завдяки геометричним вигинам плечей ідеально розподіляє світло по кімнаті.

Мансарда – точкове освітлення. Згадайте про нього і ви!

Освітлення горищних укосів може бути ще більш проблематичним, якщо приміщення порівняно невелике і тісне. У разі таких приміщень також варто подумати про точкові світильники . Він може приймати різні форми - від точкових світильників, через споти, до стельових світильників і настінних світильників. Тип освітлення на схилах залежить від ваших уподобань, висоти стелі та стилю кімнати. Однак важливо, щоб освітлення було меншим і фокусувало світло в одному місці .


Що вибрати? Для нижньої кімнати хорошим вибором будуть дизайнерські настінні світильники, які можуть направляти світло вгору або вниз - в залежності від того, що вам зараз потрібно. Однак, якщо у вас трохи більше місця, стильні підвісні світильники для мансарди будуть хорошим рішенням.

Освітлення мансарди – як це зробити? Натхнення від ePlafonier

Бетонний горищний світильник Punta в індустріальному стилі. Сучасний бетонний спот з енергозберігаючою світлодіодною лампочкою. Ідеально підходить як для нижніх, так і для верхніх кімнат.

Освітлення в мансарді з похилими стелями – про що ще варто пам’ятати?

Наостанок відзначимо ще одну важливу річ, пов'язану з облаштуванням освітлення на горищі, тобто безпеку . Враховуйте, що теплоізоляція покрівлі часто виконується легкозаймистими матеріалами. Тому електричний монтаж потрібно проводити з особливою ретельністю - тут не допускаються помилки. Якщо ви вирішили використовувати галогенні лампи, не монтуйте їх безпосередньо в гіпсокартон . Їх кріплення і перегрів лампочок можуть призвести до оплавлення ізоляції проводів і навіть до пожежі.


Шукаєте інші поради щодо дизайну освітлення? Тоді залишайтеся з нами довше та уважно стежте за нашим блогом! Звідси ми заохочуємо вас відвідати наш магазин освітлювальних приладів , де ви знайдете дизайнерські лампи найвищої якості , вишукані люстри , стильні настінні світильники , елегантні стельові світильники та багато іншого - ми щиро запрошуємо вас!

Підібрано для вас

останній перегляд