Як підібрати кількість світла для кожної кімнати?

Світлові підказки, тобто необхідна порція знань

Як підібрати кількість світла для кожної кімнати? Світло має величезний вплив на те, як ви розробляєте інтер’єр. Відповідна кількість світла підкреслить кольори в кімнатах і створить їм потрібну атмосферу.

З цього посібника ви дізнаєтеся:

    Як підібрати кількість світла для кожної кімнати?

    У сьогоднішньому матеріалі ви дізнаєтесь більше про вибір кількості світла для кожної кімнати та дізнаєтеся про те, що надихає на освітлення вашого дому чи квартири. На фото бетонний світильник з нашого магазину освітлювальних приладів.

        Що таке Люкс ?

        Люкс - інтенсивність освітлення як параметр, що визначає умови спостереження оком людини . Завдяки йому можна виміряти кількість видимого світла та освітленості на даній поверхні. Це корисно для вимірювання кількості світла в певній області. Люкс (лк) визначається як освітленість, спричинена рівномірно розподіленим світловим потоком в 1 люмен (лм), що падає на поверхню площею 1 м2, 1 лк = 1 лм / м2. Люкс - це інтенсивність світла , яке фактично досягає даної поверхні . Чим більше світла падає на оточуючі нас предмети, тим кращі умови для огляду у людського ока, і це очевидно.

        Але якою має бути оптимальна кількість світла та які параметри пов’язані з ним, щоб найкраще сприймати оточення? Сонце є найсильнішим і природним джерелом світла, яке ми маємо, і нам не потрібно турбуватися про кількість і потужність світлових точок. Використовуйте це джерело світла якомога більше вдень, а ввечері, коли стемніє, подбайте про кількість і якість світла у вашому житловому приміщенні, адже ці два параметри суттєво впливають на ваш настрій, самопочуття, як ви працюєте і як відпочиваєте.

        Зі збільшенням інтенсивності світла підвищується ефективність вашої роботи, і для важкої роботи, яка вимагає більше зусиль, ви повинні збільшувати інтенсивність набагато швидше, ніж для легкої роботи. Особливо важливо, щоб інтенсивність освітлення відповідала типу виконуваної роботи. Інакше серйозність допущених помилок може спричинити серйозні збитки та призвести до зниження ефективності роботи.

        Шукаєте освітлення для домашнього офісу: настільні лампи, стоячі лампи чи настінні лампи? Освітлення з цієї категорії, які найчастіше вибирають клієнти, дивіться в пропозиції нашого магазину ePlafoniera.

        Що таке люмени ?

        Люмени визначають, скільки світла буде випромінювати дана лампочка або світлодіодна панель . Розглядаючи потужність лампочки, подумайте про люмени. Чим більше кількість люменів, тим більше світла випромінює лампа. Ось чому надійним показником є ​​кількість люменів, а не потужність джерела світла. Перетворення ватів у люмени є лише звичайною формою. Багато що залежить від технології виробництва цибулин, а тому розбіжності можуть бути суттєвими.

        Нижче наведено приблизний конвертер у люмени, який виражає, наскільки яскраво світить дане джерело світла.

        Люмен - це загальна кількість світла, яке випромінює лампочка в усіх напрямках. Розглядаючи потужність лампочки, подумайте про люмени.

        Потужність лампочки - це кількість електроенергії, яку вона фактично споживає.

        Читайте також: Як вибрати потужність лампочки? Як замінити стару лампу на нову?

        Розглядаючи потужність лампочки, подумайте про люмени.

        Як підібрати кількість світла для кожної кімнати?

        Як підібрати кількість світла для кожної кімнати?

        Як підібрати кількість світла для кожної кімнати?

        Як вибрати кількість світла для кожної кімнати

        Чи можете ви розрахувати, скільки світла потрібно в даній кімнаті?

        Так, ви можете зробити професійні вимірювання та розрахунки, але ви також можете зробити це приблизно, використовуючи простий коефіцієнт перерахунку. Слід припустити, що кімната має висоту до 3 м, а джерело світла, як правило, розташовується від стелі і світить вниз.

        Скільки світла потрібно в спальні?

        Нам потрібна невелика кількість світла – 200 лк/1м2. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи 2 Вт. Припустимо, що спальня площею 10 м2, нам потрібна світлодіодна лампочка на 20 Вт.

        Відкрийте для себе світильники для спальні

        Скільки світла потрібно на кухні?

        Нам потрібно багато світла на кухні чи в їдальні – 400 люкс/1м2 на кухонному столі. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи 4 Вт на 1 м2, припускаючи, що площа кухні 10 м2, нам потрібна світлодіодна лампа 40 Вт.

        Відкрийте для себе освітлення для кухні та їдальні

        Скільки світла потрібно у вітальні?

        Нам потрібно багато світла у вітальні – 400 люкс/1 м2 під час читання. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи 4 Вт на 1 м2, припускаючи, що площа вітальні 20 м2, нам потрібна світлодіодна лампа 80 Вт. Під час відпочинку та перегляду телевізора ми можемо зменшити його вдвічі.

        Скільки світла потрібно в кабінеті/офісі?

        Нам потрібна дуже велика кількість світла в кабінеті та офісі - 500 люкс/1 м2 або більше в зоні робочого столу. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи потужністю 5 Вт на 1 м2, якщо офіс займає 10 м2, нам потрібна світлодіодна лампа потужністю 50 Вт.

        Скільки світла потрібно у ванній?

        Нам потрібно багато світла у ванній – 400 люкс/1м2 і більше. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи потужністю 4 Вт на 1 м2, якщо ванна кімната має площу 5 м2, нам потрібна світлодіодна лампа потужністю 20 Вт.

        Скільки світла потрібно в дитячій кімнаті?

        Для ігор і навчання в дитячій кімнаті нам потрібно багато світла - 400 люкс і більше. Ми отримаємо це від світлодіодної лампи 4 Вт на 1 м2, припускаючи, що кімната 10 м2, нам потрібна світлодіодна лампа 40 Вт. Слід вважати, що розрахована таким чином кількість світла є лише орієнтовною величиною.

        Шукаєте оригінальні світильники для дитячої та підліткової кімнати? Ознайомтеся з нашою пропозицією освітлення, нижче наведено кілька пропозицій: торшери , люстри та стельові світильники .

        Ми вже розглянули: люкс, люмен, потужність - що залишилося? Напруга.

        Що таке напруга?

        Щоб лампочка світилася, потрібна напруга . Це різниця електростатичного потенціалу між двома точками електричного кола. Одиницею вимірювання напруги є вольт [В]. У Європі та більшості країн світу напруга в розетках становить 230 В, звісно, ​​і в наших домашніх електричних розетках також 230 В. Пам'ятайте - напруга не тече. Струм протікає, і фактором, що викликає потік струму, є електрична напруга, і ми можемо виміряти її за допомогою пристрою, який називається вольтметром.

        ePlafoniera — це магазин освітлювальних приладів для дому та саду

        Недобудована ванна кімната, нудна вітальня чи, можливо, неправильний колір світла для спальні? У ePlafoniera ми знаємо, як приборкати світло, ми знаємо, що модно, але також і практично. Ми запрошуємо вас сьогодні відвідати наш магазин і знайти натхнення прямо з наших колекцій нижче.

         

        Підібрано для вас

        останній перегляд