Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Правильно встановлені світильники на сходах будинку забезпечують безпеку домочадців і додають індивідуальний шарм освітленому місцю. Асортимент цих товарів в інтернет-магазинах і стаціонарних магазинах нескінченний, тому сьогодні ми розповімо, на що звернути увагу перед вибором. Крім того, ви дізнаєтеся, як правильно висвітлити сходи в домашніх умовах.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Світло на сходах - це варто знати

Висвітлюючи сходи в будинку, слід враховувати те, що воно відрізняється від світла в інших кімнатах інтер’єру. По-перше, світловий потік не може сліпити, адже це перший крок до відсутності безпеки та комфорту під час підйому та спуску. Ви також повинні пам'ятати про освітлення кожного кроку. Варто при будівництві будинку спланувати все освітлення на сходах - це дозволить приховати всі кабелі. Що ще варто знати перед установкою освітлення сходів вдома?

  • Лампа з абажуром найкраще підійде для освітлення сходів , оскільки вона забезпечить більш легкий потік світла.
  • Підвішуючи лампи, пам’ятайте про те, щоб до них був відносно легкий доступ (чищення, заміна лампи).
  • Подумайте про можливість вимикати світло як зверху, так і знизу . Для цього знадобляться два перемикача.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Освітлення сходів – які бувають види?

Існує три основних види освітлення сходів будинку: верхнє, точкове і лінійне.

Верхнє освітлення , тобто підвісні лампи, настінні світильники, стельові світильники, найкраще працює в ситуаціях, коли ми дуже часто користуємося сходами (особливо ввечері). У такі моменти це береже нас. Інші два типи ідеально підходять як так звані нічники, які вмикаються автоматично, коли нам потрібно невелике джерело світла. Точкове освітлення включає в себе світлові точки в світильниках, які встановлюються на сходах або стінах. З іншого боку, лінійне освітлення — це не що інше, як світлові стрічки (зазвичай світлодіодні), встановлені під поручнями або вздовж сходинок. Так яке ж освітлення для внутрішніх сходів буде найбільш доцільним? Безумовно, найкраще поєднувати всі три типи - завдяки цьому сходи в нашому домі завжди будуть освітлені, залежно від потреб і ситуації.

Підсвічування сходів - які світильники вибрати?

Які бувають види освітлення сходів вдома, ми вже знаємо. Тому варто познайомитися з деякими найпопулярнішими видами світильників.

Підвісні світильники

Підвісні світильники - найбільш часто вибираються світильники для освітлення сходів вдома. Бажано вибрати такий, який буде забезпечувати ніжне, тепле і злегка розсіяне світло. Завдяки цьому, якщо нам знадобиться увімкнути світло ввечері або вночі, наші очі не постраждають від сильного світла. Одного підвісного світильника буде недостатньо, щоб добре освітлити всю сходи - особливо звивисті, великі або незвичайної форми. У таких випадках добре підійдуть кілька світильників меншого розміру, розміщених на стелі.

Настінні світильники

Як освітлити сходи вдома, щоб практична функція йшла рука об руку з декоративною? Відповіддю на це питання є настінні світильники . Встановлені через рівні проміжки і зазвичай у більшій кількості, вони мають джерело світла, спрямоване тільки вниз або вгору-вниз. Їх завдання рівномірно висвітлити сходи яскравим, розсіяним світлом. Що стосується декоративної функції, то деякі моделі самі по собі виглядають надзвичайно елегантно, а також можуть підсвічувати малюнки на стінах. Встановлюючи настінні світильники, варто пам'ятати, що їх слід монтувати вище, ніж зір людини, що йде по сходах, щоб світло не сліпив його .

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Ідеальним прикладом настінного світильника, який світиться вгору та вниз, є світильник від LoftLight, доступний у нашому магазині. Ручна робота та поєднання бетону та екзотичної деревини – шанс на успіх освітлення.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Друга пропозиція - це чорний сучасний настінний світильник , який ідеально вписується в інтер'єри, оформлені в стилі мінімалізм, лофт або гламур. Ця модель може бути встановлена ​​плафоном вгору або вниз і горизонтально.

Сходові світильники (торшери)

Так звані світлові плями розташовують низько на сходинках - через кожну або через кілька сходинок. Ви можете вибрати круглі, прямокутні або квадратні сітки. Таке освітлення робить усі сходинки добре видимими людині, яка входить або спускається. Крім того, він виконує ще й декоративну функцію, висвітлюючи сходи тонким, атмосферним світлом. Як і у випадку з настінними світильниками, тут також слід пам'ятати, що очі повинні світитися легким, розсіяним променем.

Освітлення на сходах - надихайтеся з ePlafoniera

Оригінальний підвісний світильник для любителів необробленого вигляду

Для початку, на нашу думку, ідеальна пропозиція, що поєднує два стилі: лофт і рустик. Сучасний підвісний світильник Wood виготовлений з дерева, сталі та виконаний у сільському чорному кольорі, схожому на іржаве залізо. Це оригінальне рішення освітлення сходів для любителів грубого вигляду . Світильник не великий і не має довгих плечей, тому виглядає так естетично. Для освітлення сходів у вашому домі ви можете придбати стельовий світильник Wood, щоб завершити комплект. Цей набір порадує не тільки вас і ваших домочадців, а й кожного гостя, який завітає до вас додому.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Краса полягає в простоті

Ще одним варіантом світильника для підсвічування сходів є металевий настінний світильник Tilling фірми Feiss. Яскравий шовковий абажур і декоративна конструкція зі старого заліза - це поєднання, яке гарантує повний захват. Світильник сподобається романтикам, сентиментальним людям, любителям скандинавських, сільських і ретро оформлень.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Замок на стіні? Чому ні!

Настінний світильник, що освітлює сходи, схожий на великий замок? Ось вам! Ось такий настінний декоративний світильник Confetti від бренду Quoizel. Цей настінний світильник неспроста назвали так - зовнішня сторона була заповнена металевими елементами, що нагадують розсипане конфетті . Ідеально підходить для освітлення сходів вдома - дві лампочки пом'якшують і м'яко розсіюють світло.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

«І крутиться, крутиться колесо за колесом...»

І ми маємо на увазі не локомотив, а стельовий світильник Plan від LoftLight, який є поєднанням класики та сучасності. В якості основного освітлення над сходами добре підійде мінімалістичний стельовий світильник з бетону діаметром 46 сантиметрів - він добре освітлить простір і не займе багато місця . Ці лампи виготовляються вручну, тому кожна унікальна.

Освітлення сходів вдома – як вибрати?

Освітлені сходи в будинку - резюме

Освітлення сходів будинку має бути практичним - забезпечувати безпеку під час пересування і декоративним - вписуватися в навколишній декор. Варто подбати про такий аспект, як правильне розташування світильників, щоб всім домочадцям було зручно пересуватися по сходах. Що стосується оздоблення, то найкраще довіритися фахівцям. На сайті магазину освітлювальних приладів ePlafoniera ви знайдете різні види світильників для освітлення сходів від відомих виробників.

Підібрано для вас

останній перегляд