Який колір світла для кухні - теплий або холодний

Який колір світла - теплий чи холодний - найкращий? визначитися при виборі освітлення для кухні? Що допоможе у виборі? Ми постараємося відповісти на ці питання і таким чином допоможемо вам прийняти рішення що стосується кольору світла в освітленні кухні.

Колір освітлення кухні - що врахувати при виборі

Перш ніж відповісти на питання, який колір світла для кухні підійде найкраще, варто з’ясувати, який колір насправді вогні. Це залежить від заданої колірної температури Кельвін (К) . Чим вище значення, тим кольором буде світло холодніше. Він полягає в наступному:

Теплий колір

Нейтральний колір

Холодний колір (холодний)

Нижче 3300K

3300K - 5000K

Вище 5000 тис

Цікаво, що колір світла можна розрізнити неозброєним оком. Теплий світло близьке до жовтого. Це також впливає на наш розум - ми почуваємося розслабленими та розслабленими. Холодне світло, навпаки, схоже на холодний синій і змушує нас намагатися більше зосередитися на даній речі діяльності. Усі джерела світла (включаючи світлодіодні кухонні світильники) мають точне освітлення інформація про колірну температуру на упаковці або додається до неї листівка.

Яке світло для кухні - розповідаємо, що вибрати

Кожна кімната в будинку або квартирі повинна бути правильно обладнана колір світла. Вона відповідальна для настрою та атмосфери в інтер'єрах. Погано підібраний негатив вплине на наше самопочуття та продуктивність – ось чому це доречно колір світла для кухні - такий важливий елемент при плануванні облаштування всього інтер'єру. Правильно підібране кухонне освітлення має зробити нашу кухню красивою функціональний і практичний. Подивіться, яке світло для кухні (тепле або холодне) вибрати.

Яке освітлення для кухні - тепле або холодне

Щоб зробити нашу кухню функціональною, варто розмістити кілька джерел світла в стратегічних точках. Правильно підібраний колір світла на кухні дозволить досягти цього без особливих проблем проблеми з виконанням повсякденних справ у цій кімнаті.

Центральне освітлення

Яке світло найважливіше на кухні? Без сумніву, це так центральне освітлення, тобто те, що монтується в центрі кімнати. Його завдання - розсіювати світло по всій внутрішній поверхні. Такі світло спочатку відбивається від стелі і тільки потім поглинає його вся кухня світиться. Це дозволяє уникнути небажаних ефектів тіні стіна. Для центрального освітлення обов’язково слід вибрати тепле освітлення світло. Маленька кухня буде добре виглядати з одна підвісна лампа . У великій кухні - особливо з'єднаної з їдальнею або з островом кухня - місце на смузі, правильно розміщеній на стелі, або два підвісних світильника (вище обідній стіл/кухонний острів і на кухні).

Наша пропозиція для маленької кухні єдина кульовий підвісний світильник зі скляним плафоном і чорним покриттям. Кулі зараз в тренді дизайн інтер'єру і все частіше стає верхнім елементом багатьох домовленостей житло.

Наша пропозиція для великої кухні - три підвісні світильники в скандинавському стилі, які можна регулювати по напрямку світло за допомогою магніту, встановленого на кабелі. Це ідеальна модель для темних кухонь, де це потрібно багато світла, щоб добре освітлити кухонний острів, обідній стіл або стільниця.

Тепле світло в центральній частині кухні оживить весь простір затишно і тепло. Цей колір також підкреслить характер цих місць і покращить їх зовнішній вигляд буде привабливим. У такій обстановці спільні страви будуть смачними виключно добре. Чому варто вибрати теплий колір? кухня з центральним освітленням?

  • Цей колір має заспокійливу дію, тому підійде людям, які які, готуючи, заспокоюють сильніші емоції, такі як гнів або гнів.
  • Тепле світло чудово підкреслить окремі елементи дизайну інтер'єру, особливо ті, що зроблені з дерева.

Подивіться на наші унікальні та позачасові моделі освітлення для кухні та їдальні . Ви знайдете багато з них у різних колірних варіантах, формах тощо найважливіше за різними цінами. Шукайте стильні лампи для себе!

Робоче освітлення

Центральне освітлення теплого кольору забезпечує затишок і сімейну атмосферу атмосфера на кухні, робоче освітлення відповідає за її функціональність кімнати. Під час приготування або приготування їжі ми найчастіше стоїмо задом наперед до основного джерела світла - тоді воно висвітлює нашу спину та стільницю робоча область затемнена. З урахуванням того, що на кухні використовуємо гострі предмети, то повинна бути забезпечена хороша видимість під час роботи на кухні бути нашим пріоритетом. Ось чому освітлення так важливо кухонні стільниці. Такі типи джерел світла найчастіше розміщують під кухонні шафи. Тут добре підійде яскраве світло бажано нейтрального кольору. Холодне світло для кухні не буде правильним вибором, оскільки:

  • швидко стомлює зір,
  • зробить приміщення похмурим і «сирим»,
  • страви в ній виглядатимуть не так апетитно, як на світлі нейтральний,
  • воно не випромінює таке яскраве світло, як нейтральне світло.

Тепле або холодне світло для кухні - підсумок

Правильно освітлена кухня - запорука благополуччя і безпечне приготування їжі. Що тоді було б найкраще - холодне або тепле світло для кухні? На це питання не можна відповісти чітка відповідь. Все залежить від наших уподобань і симпатій. Однак пам'ятайте, що на кухні варто поєднувати кілька джерел світла різні кольори - щоб можна було щодня правильно регулювати освітлення це принесло найкраще на нашій кухні.

Підібрано для вас

останній перегляд