Освітлення передпокої - що вибрати

Правильне освітлення залу так само важливо, як і відповідне поєднання джерела світла в інших кімнатах. Якщо вам цікаво, яке освітлення для залу підійде найкраще, перегляньте наш посібник. Ми розповімо, на що звернути особливу увагу при виборі освітлення для залу.

Освітлення передпокої - на що звернути увагу

Передпокій - це перше приміщення, яке ми бачимо після входу в квартиру або будинок. Це також інтер'єр, де ми зустрічаємо гостей; місце, де ми залишаємо свій верхній одяг і де сполучаються шляхи до інших кімнат. Беручи до уваги ці аспекти, особливо важливим є правильний вибір освітлення для залу.

Освітлення в передпокої повинно відповідати розташуванню інших приміщень і розташованих в них джерел світла. Денне світло рідко потрапляє в зал, тому так важливо організувати в ньому відповідне освітлення. Це матиме великий вплив на:

  • естетичність приміщення,
  • комфорт використання (при надяганні та зніманні взуття або куртки),
  • наша безпека (особливо, коли хол з'єднаний зі сходами).

Освітлення передпокою - розмір і форма кімнати

Яке освітлення для залу буде найкращим, враховуючи розміри і форму цієї кімнати?

Малий зал

Маленькі передпокої не варто висвітлювати підвісними світильниками, які, по-перше, можуть ускладнити пересування, а по-друге, заважатимуть відкривати шафу або комод. Торшери тут також не підійдуть, оскільки вони займуть мало місця. У маленькому передпокої найкраще розмістити стельовий світильник, який забезпечує приємне, розсіяне світло .

Освітлення передпокої - що вибрати

Довгий і вузький зал

Якщо у вас в квартирі або будинку довгий і вузький передпокій, непогано буде організувати освітлення таким чином, щоб на стіні було кілька окремих джерел розсіяного світла. Світильники повинні бути в одному стилі, щоб все виглядало естетично і поєднувалося один з одним. Відмінно підійдуть підвісні світильники і настінні світильники або освітлювальна стрічка, розміщена по всій довжині передпокою .

Освітлення передпокої - що вибрати

Підвісний світильник, стилізований під ліхтар - рішення для великих залів. На металевому каркасі розміщені шість красивих лампочок - свічок, які чудово виглядають як при включеному, так і при вимкненому світлі.

Який колір світла для залу - теплий або холодний

Освітлення в залі також передбачає вибір правильного світлового кольору. Вибір повинен бути зроблений таким чином, щоб світло в цій кімнаті:

  • він відповідав стилю інших кімнат,
  • викрив найважливіші моменти цього інтер'єру.
  • Вибираючи певний світлий колір для залу, переконайтеся, що він однаковий для всієї кімнати. Поєднання різних кольорів може справляти враження хаосу і відсутності злагодженості. Необхідно буде звернути увагу на те, чи є в інтер'єрі доступ природного світла. Якщо денне світло проникає в наш зал більшу частину дня, холодне світло буде набагато кращим вибором. У випадку з холом, який розташований далеко від вікон і тому не має доступу природного світла (хорошим прикладом може бути квартира в багатоквартирному будинку) - вибирайте лампочки з теплим світловим потоком. Таке рішення зробить простір більш затишним і комфортним.

    Теплий колір

    Теплий колір в передпокої допоможе створити затишний простір, який запрошує вас увійти в іншу частину квартири. Він ідеально підійде для залів, оформлених в класичному, скандинавському, еклектичному або сільському стилі. Тепле світло добре поєднується з деревом і теплими кольорами.

    Освітлення передпокої - що вибрати

    Теплий колір і підібраний підвісний світильник ідеально освітлять Вашу передпокій. Виберіть цю модель, якщо ви шукаєте освітлення в класичному, ретро або скандинавському стилі.

    Холодний колір

    Прихожі, оформлені в стилі модерн або мінімалізм, будуть красиво виглядати в холодних тонах. У цьому випадку у нас буде створюватися враження чистоти і прозорості приміщення. Холодний потік світла підкреслить найважливіші точки передпокою, наприклад велике дзеркало.

    Освітлення передпокої - що вибрати

    Настінні світильники з шовковим абажуром холодного кольору. Вибирайте їх, якщо у вашому інтер'єрі переважає мінімалістичний стиль.

    Як висвітлити зал - короткий зміст

    Вибираючи освітлення для залу , ми не можемо враховувати тільки те, що зараз модно в дизайні інтер'єру. Обов'язково слід звернути увагу на розмір і форму цієї кімнати в нашому будинку або квартирі, її призначення і наявність доступу до природного джерела світла. Також важливо буде підібрати освітлення залу до стилю інших кімнат. Грамотно підібране освітлення для передпокою підкреслить в ньому найкраще.

    Підібрано для вас

    останній перегляд