Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Недаремно ми розташовуємо стіл ближче до вікна - ми, звичайно, з власного досвіду знаємо, що найефективніше працюємо при природному освітленні. Однак використовувати лише денне світло неможливо. Ось чому правильне освітлення столу так важливо. На що звернути увагу перед покупкою лампи? Яких правил слід дотримуватися, щоб наше робоче місце було функціональним і комфортним у щоденному використанні? Відповіді ви знайдете в сьогоднішній статті.

Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Освітлення столу - на що звернути увагу?

Правильне освітлення комп'ютерного столу зробить нас більш продуктивними при виконанні окремих завдань. Крім того, ми також подбаємо про власне здоров’я та самопочуття – від невдало підібраного джерела світла наші очі швидше втомлюються, через що у нас може розболітися голова. Вибираючи настільне освітлення, просто дотримуйтесь кількох правил, описаних нижче, щоб гарантувати, що ви зосередите всю свою увагу на певній діяльності. Подивіться, на що слід звернути увагу при виборі настільної лампи.

По-перше - правильний колір світла

Вибираючи настільне освітлення, необхідно звернути увагу на відповідний колір світла . Це значною мірою визначить, як штучне джерело світла вплине на наш зір і самопочуття, а отже, і на продуктивність на роботі. Лампочка зі світлом, яке стимулює дію , точно не підійде як настільна лампа . Тому треба вибирати таке світло, яке допоможе нам зосередитись і зосередитися на поставлених завданнях і не буде надмірно напружувати наш зір. Теплі тони можуть викликати сонливість, а дуже холодні швидко втомлять зір. Кращим вибором буде холодне біле світло з більшою синьою складовою.

По-друге - скільки люменів для роботи за столом?

Кількість випромінюваного світла виражається в люменах (лм). Правило тут просте - чим більше люменів, тим більше світла нам дасть лампочка. Рекомендована інтенсивність світла для освітлення робочого столу знаходиться в межах 500-1000 лм . Занадто велика потужність лампочки буде зайво дратувати очі, а занадто мала потужність зробить робоче місце занадто темним. Ми завжди можемо вибрати освітлювальний прилад із диммером , який дозволить швидко налаштувати яскравість відповідно до наших уподобань.

Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Щоб освітлити свій стіл, оберіть лампочку Smart WiFi з функцією диммування , яка має 680 лм. Ви можете знайти інші цибулини в діапазоні 500-1000 мл на нашому сайті.

По-третє, правильно розташуйте лампу на столі

Як підсвітити стіл з комп'ютером, враховуючи аспект правильного розташування лампи? Джерело світла обов'язково має розташовуватися на відстані приблизно 35 сантиметрів від стільниці столу . Така відстань забезпечить рівномірне освітлення всієї робочої поверхні. Важливим є і питання, якою рукою ми пишемо - якщо ми правша, то джерело світла має бути зліва. Для лівшів настільну лампу слід розміщувати з правого боку. Завдяки цьому світловий потік не буде перекриватися. Якщо на нашому столі немає місця для лампи, ми можемо вирішити купити торшер із регульованим кронштейном або лампу з ручкою, яку можна прикріпити до столу .

Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Металева лампа з тримачем Arte , яку можна легко прикріпити до невеликого столу, не займаючи дорогоцінного місця. Абажур універсального чорного кольору підійде своїм зовнішнім виглядом до будь-якого домашнього офісу.

Четверте – не забуваймо про зовнішність

Коли ми вирішуємо всі питання, пов’язані з функціональністю настільного освітлення, слід подумати і про зовнішній вигляд лампи . Було б добре підібрати його до декору нашого домашнього офісу чи навчального місця нашої дитини. Правильно підібране освітлення не тільки допоможе нам працювати краще та з більшою віддачею, але й створить неповторну атмосферу в інтер’єрі . Нижче ми представляємо дві пропозиції світильників з нашого асортименту, які, на нашу думку, ідеально підкреслять характер робочої чи навчальної кімнати.

Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Настільна лампа Modern Ball  захоплює своїм мінімалізмом: скляна куля молочного кольору і барвиста матова основа доступна в 7 кольорах.

Освітлення робочого столу - чотири правила, які потрібно запам'ятати

Металевий світильник Прованс виготовлений зі сталі. Регульований кронштейн і можливість вільного розташування абажура дозволять встановити відповідний кут джерела світла на столі.

Про що ще варто пам'ятати перед вибором настільного освітлення?

  • Енергозберігаючі - обирайте сучасну світлодіодну лампу, яка споживає значно менше енергії та служить набагато довше традиційної лампочки, а отже, дозволяє економити.
  • Безпека - вибираючи настільне освітлення, переконайтеся, що воно має всі необхідні сертифікати безпеки та виготовлено з міцних матеріалів.

Як освітлити робочий стіл - короткий зміст

Значну частину дня ми проводимо за робочим столом – працюємо, навчаємося. Враховуючи це, варто ретельно подумати, перш ніж вибрати правильне освітлення для свого столу. Пам'ятайте, що світильник для цієї кімнати ми вибираємо в першу чергу за функціональністю, а вже потім за зовнішнім виглядом . В інтернет-магазині освітлювальних приладів ePlafoniera ви знайдете високоякісні настільні лампи від відомих і авторитетних виробників.

Підібрано для вас

останній перегляд